Çin ve Katar'dan Quaresma'ya çıldırtan teklifler

Beşiktaş'ın yıldızı Ricardo Quaresma'ya Çin'den 17 milyon, Katar'dan da 15 milyon euro'luk teklif geldi. Kara Kartal, tekliflerin resmileştirilmesini bekliyor.
Çin ve Katar'dan Quaresma'ya çıldırtan teklifler

Siyah-Beyazlılar’la ikinci döneminde şampiyonluk yaşayan Ricardo Quaresma, Beşiktaş’ta sergilediği başarılı performansı Portekiz Milli Takımı’nda da sürdürmesinin ardından teklif almaya devam ediyor.

Ülkesinin 3-0 kazandığı Norveç maçında attığı gol sonrasında eski kulüpleri Porto ve Sporting Lizbon’dan aldığı transfer tekliflerine, olumsuz yanıt veren 32 yaşındaki futbolcuya Çin ve Katar’dan 2 yeni önerinin geldiği ortaya çıktı.

‘Resmi teklif getirin’

Teknik direktör Şenol Güneş’in raporu doğrultusunda ilk etapta Quaresma’yı takımda tutmayı planlayan yönetimin; menacerler aracılığıyla Katar’dan 15 miyon Euro’luk, Çin’den ise 17 milyon Euro’luk bonservis teklifi aldığı bildirildi.

Geçen sezonun başında Porto’dan 1,2 milyon Euro karşılığında takıma kazandırdıkları yıldız futbolcu için gelen bu ekstrem öneriler sonrasında Beşiktaşlı idarecilerin, “Resmi teklif getirin, değerlendirmeye alalım” cevabını verdiği bildirildi.

‘Ailem oldukça memnun’

Beşiktaş’la 2017 yılına kadar sözleşmesi bulunan tecrübeli futbolcunun, Siyah-Beyazlılar’da mutlu olduğu biliniyor. Portekiz medyasına konuyla ilgili olarak açıklamada bulunmayı sürdüren yıldız futbolcu, “Taraftarla benim aramda farklı bir bağ var. Onların destekleri beni çok mutlu ediyor. Adeta onlarla hayat buluyorum diyebilirim. Ligde yaşadığımız şampiyonlukla birlikte onlara gösterdikleri bu sevginin karşılığını sahada verdik. Ailemle birlikte İstanbul’a yaşadığımız için oldukça memnunuz” diyerek yoluna Beşiktaş’la devam etmek istediğini söyledi.  

Son maçı yarın

Portekiz Milli Takımı’nın Euro 2016 kadrosunda yer alan Ricardo Quaresma, ülkesiyle son hazırlık maçına yarın çıkacak. Bulgaristan, Belçika, Norveç ve İngiltere karşılaşmalarının tamamında görev yapan yıldız isim, dev turnuva öncesindeki son mücadelesini takımıyla birlikte Estonya karşısında verecek.

Fanatik