Cinayet sanığına müebbet hapis cezası

İzmir'de, kaybolmasından 3 ay sonra Güzelbahçe'de ormanlık alanda kemikleri bulunan Salim Dönmez'i öldürdükleri iddiasıyla yargılanan 3 sanıktan biri müebbet hapis cezasına çarptırıldı
Cinayet sanığına müebbet hapis cezası

İZMİR (AA) - İzmir Güzelbahçe'de ormanlık alanda kemikleri bulunan Salim Dönmez'i öldürdükleri gerekçesiyle yargılanan 3 sanıktan biri müebbet hapis cezasına çarptırılırken, diğerleri beraat etti.

9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Savaş Can, başka suçtan tutuklu T.D. ve tutuksuz yargılanan K.K, Dönmez'in yakınları ile taraf avukatları katıldı.

Duruşma savcısı, Can'ın "kasten öldürme" suçundan cezalandırılmasını, diğer sanıkların ise delil yetersizliğinden beraatini istedi.

Sanık Can, önceki beyanlarını tekrar ettiğini belirterek, "Suçsuzum, beraatimi istiyorum." dedi.

Can'ın avukatı Ayhan Doğan ise müvekkilinin, Dönmez'i öldürmek için hiçbir nedeninin bulunmadığını iddia etti.

Mahkeme heyeti, sanık Can'ı, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Can'ın cezasında herhangi bir indirime gitmeyen heyet ayrıca, sanıklar T.D. ve K.K'nin delil yetersizliğinden beraatini kararlaştırdı.

Duruşma sonrası açıklama yapan Dönmez ailesinin avukatı Gökhan Oğuz, mahkemenin emsal oluşturacak bir karara imza attığını belirterek, "Mahkeme, Dönmez'i öldürdükten sonra cesedini saklayarak bulunmasını engelleyen, yargılama sırasında da suçunu inkar eden sanık hakkında indirim uygulamadan müebbet hapis cezasına hükmetti. Aile, adalete en başından beri güveniyordu. Kararla adalet yerini bulmuştur." ifadesini kullandı.

- Olay

İzmir'in, Güzelbahçe ilçesine bağlı Çamlı köyü Dadaşkent Sitesi yakınlarında, 26 Ekim 2016'da ormanlık alanda insan kemikleri ve kafatası bulunmuş, bölgede iş makineleriyle kazı çalışması yapılmıştı.

Daha sonra yapılan DNA testinde, kemiklerin, 9 Temmuz 2016'dan bu yana kayıp olarak aranan Salim Dönmez'e ait olduğu belirlenmişti.

Güvenlik güçlerince yürütülen soruşturmada, Dönmez'in en son Savaş Can, T.D. ve K.K. ile görüştüğü tespit edilmişti. Ayrıca Can'ın, cesedin bulunduğu bölgede Dönmez'e ait aracı kullandığı, Plaka Tanıma Sistemiyle saptanmıştı. Operasyonla gözaltına alınan zanlılardan, suçlamaları kabul etmeyen ve çelişkili ifadeler veren Can, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Cumhuriyet savcısı, hazırladığı iddianamede, sanıklar Can, T.D. ve K.K. hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası talep etmişti.

Kaynak: