Çin'den ABD ve Güney Kore'ye tehdit

Uzun süredir ABD'nin Güney Koreye füze savunma sistemi, THAAD yerleştirme kararına karşı çıkan Çin, ABD ve Güney Koreye karşı eleştirilerini sertleştirerek iki ülkeyi tehdit etti.
Çin'den ABD ve Güney Kore'ye tehdit

Çin Komünist Partisi resmi yayın organı Halkın Günlüğü gazetesi yayınladığı makalede ABD ve Güney Korenin Kuzey Kore sınırında füze savunma sistemi yerleştirme kararına, Eğer ABD ve Güney Kore Çinin de içinde bulunduğu bölge ülkelerinin stratejik güvenliklerini tehdit ederse, bu durumda bunun bedelini öderler ve buna denk gelen karşı önlemlerle karşı karşıya kalırlar diye tepki gösterdi.

Makalede bu önlemlerin içeriği konusunda ayrıntı verilmezken, yazı dış politika konularında Çinin görüşlerini ifade ettiğinde kullanılan Çinin Sesi anlamına gelen Zhong Sheng imzası ile yayınlandı.

ABD ve Güney Kore, Kuzey Korenin füze ve nükleer silah denemeleri yapmaya devam etmesinin ardından ülkeye gelişmiş füze savunma sistemi yerleştirme kararı almıştı.

ABD ve Güney Kore ise Güney Koreye yerleştirilecek savunma sisteminin Çin ya da bölgedeki bir başka ülkenin güvenliğini tehdit etmediğini iddia ediyor.

Kaynak: Yeni Şafak