Doç. Dr. Ömer Akdağ

Doç. Dr. Ömer Akdağ

ÇİPRAS

ÇİPRAS

31 Ocak 2015 tarihli bir gazete haberine göre; CHP milletvekili Nur Serter . Yunanistan’da iktidara gelen Aleksis Çipras hakkında şunları söylemiş;

“Lider genç. Lider 16 yaşından itibaren siyasetin içinde. Son derece dinamik, çok yakışıklı bir çocuk.  Bu çok önemli. Hoş bir çocuk, genç”…..

Bir gazeteci Serter’in bu değerlendirmesi üzerine şöyle bir soru sormuş;

"CHP'de böyle genç, dinamik, yakışıklı bir lidere mi ihtiyaç var?"

Sayın Serter’in cevabı muhteşem (!);

"Bu bir realite. Ben bunu 'CHP erkek güzellik yarışması yapsın' anlamında söylemiyorum”.

Sayın Serter “Erkek güzellik yarışması yapsın” diye söylemiyormuş…..

Neyse ki, araya CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk girerek meselenin kördüğüm olmasını önlemiş.

Demiş ki, Sayın Köktürk; 

"Bizim genel başkanımız da yakışıklı. Onun için bu meseleyi başka bir tarafa taşımayın. Biz genel başkanımızın yakışıklılığı konusunda örgüt olarak hemfikiriz" diye konuştu.

“Örgüt olarak” CHP genel başkanının “yakışıklı” olduğu yönünde bir mutabakat varmış…

TAMAM MUTABAKAT VARSA BİZCE BİR MAHZURU YOK.

YANİ, “ERKEK GÜZELLİK YARIŞMASINA” GEREK KALMAMIŞ….

 “Güzellik” yarışması geleneği tek partili dönemde zuhur etmiştir.   1932’de Türk cihan tarihinde ilk defa “güzellik” yarışması yapılarak Türk kızlarının “güzelliği” Batılılara “ispat” edilmiştir.

Tıpkı aynı yıllarda binlerce mezarın açılıp kafatasların ölçülerek batılılarla “eşit” olduğumuzun “ispat” edildiği gibi…..

 Böylece Türk kadını “sosyalleştirilmişti”….

1932 yılında Türk kadınının “güzelliği” dönemin “dâhî” yöneticileri tarafından Avrupa’ya “ispat” edilince kadınlarımız “çağdışı” olmaktan kurtulmuşlardı.

BÖYLE ŞEFLERİMİZLE NE KADAR İFTİHAR ETSEK  AZDIR (!)

2015’deyiz. Şimdi sıra geldi “erkek güzellik” yarışmasına….

Sayın Serter “Erkek güzellik yarışması yapılsın anlamında” söylemiyormuş ama yapılabilir, herhangi bir mahzuru yok demek istiyor olmalı…

Ne olacak CHP’nin bu hali?

1950 genel seçimleri öncesinde Konya il başkanı genel merkeze gönderdiği bir yazıda, okullarda din derslerine önem verilmesi ve ilahiyat fakültesinin derhal açılmasını tavsiye ediyordu.

Halktan oy alabilmek için bunlar söylendi. Hatta on aylık İmam Hatip kursları açıldı. Hani daha sonra başkalarının sahip çıktığı ve İmam-Hatip okuluna tahvil edilen okullar.

Türbelerin bir kısmı açıldı.  Bir ara anayasadan meşhur altı ilkenin çıkarılacağı sözü verildi. Bunlar 1950 genel seçimleri öncesindeki yapılan uygulamalardı.

Seçime girildi ve 14 Mayıs 1950’de iktidar değişti.  O tarihte Konya CHP bölge müfettişi ( o tarihlerde böyle bir uygulama vardı) şu ilginç cümleyi kullandı; “Şimdiye kadar muvafıktık şimdi muhalefet olduk”…

“Muvafıktır” yani iktidardaydık demek istiyor.

1957 genel seçimlerinde CHP muhalefette olmasına rağmen oy kaybetmeye devam edince (günümüzde de herhalde yerinde sayıyor) partinin yetkilileri partinin adını değiştirmeye teşebbüs ettiler. Dönemin genel sekreterinin itirazı ve genel başkanının bu itirazı desteklemesi üzerine partinin adını değiştirmekten vaz geçtiler.

1990’larda dönemin CHP genel başkanı başörtülü kadınlara rozet takarak partiye kayıt yaptırdı. Yine oylarda beklenen artış mümkün olmadı.

SAYIN SERTER’İN “ERKEK GÜZELLİK” YARIŞMASI TEKLİFİNEİYABANA ATMAMAK GEREKİR.

Mesela bulabilirseniz Halit Ziya Uşaklıgil’in”Vedat İçin” adlı kitabı okumanızı tavsiye ederiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Doç. Dr. Ömer Akdağ Arşivi

YAZI

02 Ocak 2017 Pazartesi 09:01

DUA

19 Aralık 2016 Pazartesi 09:04
SON YAZILAR