Cipslik patates üreticilerinden Recep Konuk’a teşekkür

Mustafa Ağralı, Beyşehir ilçe genelinde geride kalan 2016 yılında yaklaşık 4 bin dekarlık alanda cipslik patates ekimi yapıldığını belirtti.
Cipslik patates üreticilerinden Recep Konuk’a teşekkür

Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ağralı, cipslik patates üretimi yapan çiftçinin yaşadığı mağduriyetin giderilmesinden dolayı AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk'a teşekkür etti.

Mustafa Ağralı, Beyşehir ilçe genelinde geride kalan 2016 yılında yaklaşık 4 bin dekarlık alanda cipslik patates ekimi yapıldığını belirtti. Beyşehir'de cipslik patates ekimi yapan 179 çiftçinin olumsuz hava şartları ve tohumdan kaynaklanan etkenlerden dolayı verim kaybı yaşadığını ve yüzde 50 oranında zarar gördüğünü söyleyen Ağralı, yaşanan bu durumun AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk'un talimatıyla Konya Şeker Bölge Temsilciliğince hazırlanan raporla da tespit edildiğini vurguladı. Ağralı, raporun ardından üreticilerin mağduriyetinin giderildiğini ve çetin geçen kış döneminde ellerinden tutulduğunu söyledi.

Mustafa Ağralı, "Bu konunun tespiti, duyurulması ve çiftçi mağduriyetinin giderilmesinde bizleri dinleyen, sorunun çözümünde hep yanımızda duran sayınBaşkan Recep Konuk'a çok teşekkür ediyorum. Recep Başkanımızı yine yoğun mesaisine rağmen yanımızda gördük. Bütün çiftçiler adına kendilerine şükranlarımı sunuyor, ülkemiz ve Beyşehir'imiz için uzun yıllar birlikte hizmet etmeyi diliyorum" dedi.