'Çirkin tutumundan dolayı Avrupa Parlamentosunu kınıyorum'

Adalet Bakanı Bozdağ, Avrupa Parlamentosunda terör örgütü üyelerine yönelik fotoğraf sergisi açılmasına ilişkin, "Teröre destek ve prim veren bu çirkin tutumundan dolayı Avrupa Parlamentosunu kınıyorum." dedi.
'Çirkin tutumundan dolayı Avrupa Parlamentosunu kınıyorum'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Avrupa Parlamentosunda (AP) terör örgütü üyelerine yönelik fotoğraf sergisi açılmasına ilişkin, "Avrupa Parlamentosunun bu tutumu, terörün propagandasıdır, teröre açık destektir. Terörün propagandası, ifade hürriyeti olarak değerlendirilemez." ifadelerini kullandı.

Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan, AP'de terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ve örgütün Suriye uzantısı PYD üyesi teröristleri gösteren fotoğrafların bulunduğu sergiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Avrupa Parlamentosunda bölücü terör örgütü ile onun uzantısı terör örgütlerini anlatan sergi açılmasına izin verilmesini teröre destek olarak nitelendiren Bozdağ, şunları kaydetti:

"Avrupa Parlamentosunun bu tutumu, terörün propagandasıdır, teröre açık destektir. Terörün propagandası, ifade hürriyeti olarak değerlendirilemez. Teröre destek ve prim veren bu çirkin tutumundan dolayı Avrupa Parlamentosunu kınıyorum. Terör örgütleri arasında ayrım yapan bu haksız yaklaşım, asla kabul edilemez. AB ve Avrupa Parlamentosu, bu haksız tutuma derhal son vermeli."