Çıtlak: Bizi vicdan askeri yapan bu şuuru diri tutalım

Araştırmacı yazar Çıtlak, "Bizi 15 Temmuz'da vicdan ve ahlak askeri yapan bu şuuru diri tutalım." dedi.
Çıtlak: Bizi vicdan askeri yapan bu şuuru diri tutalım

Araştırmacı yazar Mehmet Fatih Çıtlak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ)darbe girişiminin, diğer bütün kalkışmaların benzeri olduğunu belirterek, darbe girişimiyle halkın hedef alındığına dikkati çekti.

FETÖ'nün darbe girişimini diğer kalkışmalardan farklı kılan unsurun, girişimin ardından ortaya çıkan tablo olduğunu aktaran Çıtlak, "Bundan öncekilerde sessiz kalan halkımız ve milletimiz, bu ahlaksızca, şerefsizce yapılan kumpas ve operasyonu bizzat kendisi durdurmuştur." diye konuştu.

Fatih Çıtlak, milletin, 'ahlaklı bir isyan' ve 'yekvücud halinde asker' tavrı sergileyerek, insanlık tarihine adını altın harflerle kazıdığının altını çizerek, "İradesini, dinini, himmetini, hizmetini, iffetini, vatanı, geleceğini ve canını emanet ettiği vekillerden bir geceliğine bunu alıp, 'Bu iş öyle olmaz, böyle olur' dercesine muhteşem bir mukavemet ve fütüvvet göstermiş, sonra da 'Bundan sonra siz devam edin' diyerek emanetini her sahanın erbabına bir daha tevdi kılmıştır." ifadelerini kullandı.

'Muhteşem insanlardı meydan nöbeti tutanlar'

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesinin, eşi benzeri görülmeyen bir direnişe sahne olduğunu sözlerine ekleyen Çıtlak, şunları kaydetti:

"Muhteşem insanlardı meydan nöbeti tutanlar. Ahlaklı, saygılı, çevresine zarar vermeden, vakur, asil ve içtenlikle hareket eden muhteşem insanlardı. Bizim insanımızdı yani. Nöbet yerlerinden ayrılırken çöplerini toplayan, hiç kimseye zarar vermeden işlerine ve evlerine dağılan insanlar. Hele Diyarbakır'da 7-8 bin insanın ellerinde ay-yıldızlı bayrağımızla, 'Ölürüm Türkiyem' şarkısını söylemelerini herhalde hayatım boyunca unutmayacağım." değerlendirmesinde bulundu.

'15 Temmuz'da vicdan ve ahlak askeri yapan bu şuuru diri tutalım'

Mesnevi'nin ilk kıssalarından "Hain Vezir" hikayesini ele alan "Küfür Fedaisi" kitabının ikinci baskısını, "15 Temmuz Kalkışmasına Mesnevi'den Bakış" alt başlığıyla yeniden okuyucuyla buluşturan Çıtlak, şunları kaydetti:

"Asıl kaynaklarımızı iyi öğrenmemiz ve tahlil etmemiz gerçekten çok mühim. Buna vurgu yapmak için, daha evvel hazırladığım 'Küfür Fedaisi' kitabını, 15 Temmuz günü heyecanıyla bazı yerlerini değiştirerek hemen yayına verdim. Çünkü karşımızda bizi mana yönüyle de vurmaya çalışan bir sapık zihniyet vardı. Buna karşı insanımızın eline bir şeyler vermek icap ediyordu."

Yazar Çıtlak, kaynaklara inmenin gerekliliğine işaret ederek, "Bizi 15 Temmuz'da vicdan ve ahlak askeri yapan bu şuuru diri tutalım. Şehidi, gazisi, genci, yaşlısıyla ve tüm güzellikleriyle, bu aziz milletin önünde Rabbime hayır dualarla niyaz ediyorum. 15 Temmuz hayırların fethine, şerlerin def'ine vesile olsun. Mevlam rıza ve inayetiyle bizleri korusun." diye konuştu.

Fatih Çıtlak'ın kitabı, Erdem Yayınları'ndan çıkarak okuyucuyla buluştu.