Cizre’de her taşın altında; İhanet

Cizre korucularının başındaki isimlerden Hazret Binzet 11 kişinin şehit düştüğü Cizre saldırısı hakkında dehşete düşüren açıklamalarda bulundu.
Cizre’de her taşın altında; İhanet

Saldırıda kullanılan kamyonun Şırnak Belediyesi'ne ait olduğunu ve aracın 3 ayrı kontrol noktasından geçerek saldırıyı gerçekleştirdiğine vurgu yapan Binzet, 'Her gün 15 polisin nöbet tuttuğu noktadaki polis sayısı saldırı sabahı 4'e düşürüldü. Sadece bu bile saldırıdaki FETÖ parmağını ortaya koyuyor' diye konuştu.

Cizre Korucularının başındaki isimlerden Hazret Binzet 11 kişinin şehit düştüğü Cizre saldırısı hakkında inanılmaz açıklamalarda bulundu. Saldırıda kullanılan Beton Mikserinin Şırnak Belediyesine ait olduğunu ve aracın 3 ayrı kontrol noktasından geçerek saldırıyı gerçekleştirdiğine vurgu yapan Binzet, ‘Her gün 15 polisin nöbet tuttuğu noktada ki polis sayısı saldırı sabahı 4’e düşürüldü. Sadece bu bile saldırıdaki FETÖ parmağını ortaya koyuyor” diye konuştu.  

“BURAYA NEŞTER VURULMASI İÇİN DAHA 15 GÜN ÖNCE UYARDIK”
11 Kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 80 kişinin yaralandığı Cizre Saldırısının perde arkasında ki korkunç gerçekler ve inanılmaz ihanetler bir bir gün yüzüne çıkıyor. Teyan Kerevan Aşireti Lideri Kamil Atak’ın yiğeni ve Cizre Korucularının başındaki isim Hazret Binzet bu noktada dehşet verici açıklamalarla gündeme geldi. Kontrol noktası konusunda daha 15 gün önce Emniyet Yetkililerini uyardığını söyleyen Binzet, Emniyet noktasının Şırnak kavşağına çok yakın olduğunu söyleyerek ‘Noktada karşıdan gelen araç görünmüyor. Ayrıca kavşak saldırı yapılan yere çok yakın. 70 metre. Bir araç gelirse müdahale edemezsiniz’ dedim. Dinlemediler. Ama müdür saldırıdan sonra gelip haklı olduğumu anladıklarını söyledi” diye konuştu. 

“BOMBA YÜKLÜ MİKSER, HİÇ BİR NOKTAYA TAKILMADAN GELMİŞ” 
Terör Örgütünün saldırıyı Şırnak Belediyesine ait Hafriyat Kamyonu ile gerçekleştirdiğini söyleyen Binzet, Şırnak’tan saldırı yapılan yere kadar 3 ayrı kontrol noktasını bu aracın nasıl hiç takılmadan geçtiğinin sorgulanması gerektiğini ifade etti. “Ben bu dönem içinde şehir dışına çıktığımda bile 2-3 gün içinde geri dönüyorum. Çünkü bölgemde büyük sıkıntı olduğunu biliyorum ve bir saldırı bekliyorum. Benim bile haberim varken devletin bu konuda haberinin olmaması mümkün değil” diye konuşan Binzet, sadece bunun bile saldırının plan ve programı ile ilgili olarak bütün örgütlerin ortak çalıştığının kanıtı olduğunu kaydetti. 

“YA BELEDİYELERE KAYYUM ATANMALI, YA ÇALIŞANLAR TAMAMEN DEĞİŞTİRİLMELİ” 
Saldırının ayrıntıları hakkında da bilgi veren Hazret Binzet, Beton mikserinin kavşağı döner dönmez polislere ateş açmaya başladığını ve çatışmanın 70 metre boyunca sürdüğünü ifade etti. Saldırı yapılan binanın hemen arkasında Çevik Kuvvet lojmanlarının olduğunu belirten Binzet, saldırıda ölenler arasında bölge halkında sivillerin de olduğunu ancak binanın yıkılmamasından dolayı ölen sayısının daha fazla artmasını beklemediklerini belirtti. Saldırıda Şırnak Belediyesine ait araç hakkında çalıntı ihbarı yapıldığına dair bir duyum almadıklarını söyleyen Binzet, Belediye’nin içinden birilerinin yardım ettiği konusunda şüphesi üzerinde durulduğunu belirtti.  Binzet, Bölgede daha önce Konya Milletvekili Abdullah Ağralı’nın aracının da tarandığını ve Terör Örgütünün bu şekildeki bir saldırısının da beklendiğini hatta bundan sonrada beklemeye devam ettiklerini kaydetti. Binzet “Bu saldırıda bize gösterdi ki; Buradaki Belediyelerde de temizlik yapılmalı bir an önce. Belediyelere Kayyum atanmalı. Çünkü ihanetleri aşikar.  Kayyum atanamıyorsa, çalışanlar tamamıyla değiştirilmeli ki terörle mücadelede bir aşama kaydedilsin.

 “İHANETLERİN HESABI SORULMADAN BÖLGE RAHATA KAVUŞMAZ” 
Güneydoğu Anadolu Bölgesinin bir an önce çözüm beklediğini hatırlatan Hazret Binzet konuşmasını şöyle sürdürdü; “Konunun çözümüne Bölgedeki bütün kurum amirlerini değiştirerek başlanmalı. Devlet bölgedeki fakir bir kadına maaş veriyor. Devlet memuru bu maaşı verirken kadına ‘Bu maaşı Öcalan Avrupa ülkelerine dilekçe yazdı diye size veriyorlar’ diye telkinde bulunuyor. Buna ben kendim şahit oldum. Düşünebiliyor musunuz ihanetin boyutunu. Vatandaş nereden bilecek gerçeği. Elimizde belgelerimiz var müdürlerin ihanetleri konusunda. Telsizlerden duyuyoruz biz mesela PKK’nın talimatlarını. Güvenlik güleri mi duymayacak?   Bizim direk mücadele ettiğimiz bir terör örgütü var. birde bu hainlerle irtibattaki örgüt var. Bunlar bağlantı kuruyorlar birbirleriyle. Cizre’de ki kontrol noktasında bekleyen polis sayısını 15’ten, saldırıdan hemen önce 4’e düşmesini biri açıklamalı. Ve bu talimatı kimin verdiği araştırmalı. Ve bunun hesabı sorulmalı. Buradaki amirler müdürler üstlerini yeterince bilgilendirmiyor. Bilgilendirdiğinde de doğru bilgiler vermiyor.” 

“BU SALDIRILAR BUNLARIN SON ÇIRPINIŞLARI” 
Binzet son olarak ta “Milletimiz uyandı. Kimlerin yanlış yaptığını kimlerin ihanet ettiğini biliyor artık. Biz mücadeleye devam ediyoruz. Ve kimse merak etmesin bu mücadelede tamamen başarılı olacağız. Bölgemiz de, Ülkemiz de kısa sürede rahata kavuşacaklar. Bunlar bütün örgütlerin son çırpınışları.”

HAYRETTİN ATAK / YENİ HABER GAZETESİ