Cizre'de patlama: 11 şehit, 78 yaralı

Şırnak'ın Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik teröristler tarafından düzenlenen bombalı araç saldırısında 11 polis şehit oldu, yaklaşık 78 kişi ise yaralandı.
Cizre'de patlama: 11 şehit, 78 yaralı

Edinilen bilgiye göre Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliği'ne yakın bir noktada bulunan polis kontrol noktasına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Sabah saat 07.00'da teröristler tarafından düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 8 polis şehit olurken, yaklaşık 50 kişi ise yaralandı.

Şırnak Valiliği, Konak Mahallesi Cizre-Şırnak karayolu üzerindeki Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliği'ne yakın bir noktada bulunan polis kontrol noktasına PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendiğini bildirdi. Saldırı sonrasında bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildiği ve yaralıların hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Saldırıda Çevik Kuvvet Grup Amirliği binası kullanılamaz hale gelirken, ilçe merkezinde de bir çok binada hasar oluştu.

Teröristler tarafından düzenlenen saldırı ilçenin tamamında hissedilirken, kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. 


Sağlık Bakanlığı'ndan Cizre'deki patlama ile ilgili açıklama

Sağlık Bakanlığı, Şırnak-Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında meydana gelen patlamaya 12 ambulans, UMKE ve 2 helikopterle müdahale edildiğini, uçak ambulansın ise hazır bekletildiğini açıkladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Şırnak-Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında meydana gelene patlamaya 12 ambulans ve UMKE, 2 helikopterle müdahale edilmekte, uçak ambulans ise hazır bekletilmektedir" denildi.
Açıklamada, "Şırnak’taki hastanelerimizin sağlık personeli acil göreve çağrılmış ve hastaneye intikal ettirilmişlerdir. Çevre illerdeki hastanelerimiz de teyakkuza geçirilmiştir" ifadesi kullanıldı. 

Bilanço ağırlaşıyor

Şırnak Valiliğinden alınan bilgiye göre, Konak Mahallesi Cizre-Şırnak karayolu üzerindeki Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla düzenlenen hain saldırıda, yaralanan polislerden 3'ü müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Böylece saldırıda şehit düşen polislerin sayısı 11'e yükseldi.