Clinton 11 Eylül törenlerinde rahatsızlandı

ABD’nin New York kentindeki 11 Eylül saldırılarının 15. yılı anma törenine katılan Demokrat Partinin başkan adayı Hillary Clinton rahatsızlanması nedeniyle törenden erken ayrılarak istirahata çekildi.
Clinton 11 Eylül törenlerinde rahatsızlandı

ABD’nin New York kentindeki 11 Eylül saldırılarının 15. yılı anma törenine katılan Demokrat Partinin başkan adayı Hillary Clinton rahatsızlanması nedeniyle törenden erken ayrılarak istirahata çekildi.

New York'ta 11 Eylül 2001’de düzenlenen terör saldırısıyla yıkılan Dünya Ticaret Merkezi’nin (İkiz Kuleler) bulunduğu yerdeki anma törenine katılan Clinton törenden erken ayrıldı.

Açık ve güneşli bir havada gerçekleştirilen 11 Eylül'ü anma törenlerine sabah saat 9:30'da gelen Clinton'ın aşırı sıcaktan etkilendiği belirtildi. 

Clinton kampanyasından yapılan açıklamada, Clinton'ın 11 Eylül saldırılarında hayatını kaybedenleri anmak ve ailelerini selamlamak için anma törenlerine katıldığı ve tören alanında 1 saat 30 dakika kaldıktan sonra ayrıldığı kaydedildi.

Tören sırasında Clinton'ı hararet bastığı belirtilen açıklamada, başkan adayının bu nedenle kızının dairesine giderek istirahata çekildiği ifade edildi. Açıklamada Clinton'ın şu an kendini "çok daha iyi hissettiği" belirtildi.

Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı Donald Trump'ın seçim kampanyası üyeleri, Clinton'ın ABD başkanlığı için sağlık açısından elverişsiz olduğunu iddia ediyordu. 

2012'de daha ciddi bir rahatsızlık yaşayan Clinton, bayılarak beyin sarsıntısı geçirmiş, doktorlar Clinton'un rahatsızlığını, mide virüsü ve aşırı su kaybı olarak göstermişti.

Manhattan'daki törene Trump da katıldı.