Clinton: Trump’ı başkumandanımız yapmak tarihi bir hata olur

Demokrat Parti’nin başkan aday adayı Clinton, “Donald Trump’ı başkumandanımız yapmak tarihi bir hata olur." dedi.
Clinton: Trump’ı başkumandanımız yapmak tarihi bir hata olur

ABD’de Demokrat Parti’nin başkan aday adaylarından Hillary Clinton, Cumhuriyetçilerin tek başkan aday adayı iş adamı Donald Trump’ın dış politikasını sert şekilde eleştirerek, Trump’ı başkan seçmenin “tarihi hata” olacağını söyledi.

ABD’de başkanlık seçimleri kapsamında, eyaletler içinde en fazla delege sayısına sahip California eyaletinde ön seçimler salı günü yapılacak. Özellikle Demokrat Parti içindeki başkanlık yarışında, ön seçimde kritik öneme sahip eyalette partinin başkan aday adayları kampanyalarını sürdürüyor.

Partinin en güçlü aday adayı eski Dışişleri Bakanı Clinton, eyaletin San Diego kentinde destekçileriyle bir araya geldi.

Coşkulu kalabalığa seslenen Clinton, konuşmasında Cumhuriyetçi Parti'deki ön seçim yarışında tek kalan ve partinin başkan adayı olması beklenen iş adamı Trump’ın dış politikasını eleştirdi.

Clinton, Trump’ın ABD’nin başkanı olacak bir kapasiteye sahip olmadığını belirterek, Trump'ın “sağı solunun belli olmadığını”, bu nedenle Beyaz Saray’a çıkmak için “yetersiz” kaldığını kaydetti.

Trump’ın “başkanlığın üstesinden gelebilecek bir aday” olmadığını ifade eden Clinton, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu nükleer şifrelere asla sahip olmaması gereken biri çünkü Donald Trump’ın çok alıngan kişiliği altında bizi savaşa sürüklediğini hayal etmek zor değil. Çocuklarımızın ve torunlarımızın güvenliğini Donald Trump’ın eline bırakamayız. Onun ABD'yi riske atmasına müsaade edemeyiz.”

Clinton, "Trump’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gibi diktatörleri övdüğünü ve İngiltere Başbakanı David Cameron, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto ve Papa Franciscus gibi ABD’nin dostu olan birçok kişiyle de kavgaya tutuştuğunu” söyledi.

Clinton, Trump'ın ABD’nin dünyadaki liderliğini sürdürecek kapasiteyi barındırmadığını belirterek, “Donald Trump’ı başkumandanımız yapmak tarihi bir hata olur. Cumhuriyetçiler ve Demokratların Amerika’yı daha güçlü ve güvenli yapmak için on yıllar boyunca yaptıklarını heba eder.” diye konuştu.

Trump, sosyal medyadan yanıt verdi

Donald Trump ise Clinton’ın konuşmasına sosyal medya üzerinden yanıt verdi.

Trump, Twitter’dan “Yalancı Hillary’nin artık kredibilitesi kalmadı, görevinde çok kez başarısız oldu. İnsanlar diğer bir dört yıl daha beceriksizliğe müsaade etmeyecek. Yalancı Hillary Clinton’dan kötü bir performans. Prompter'dan (konuşma metninin aktığı cam) hatalı okuyor. Başkanlık duruşu bile yok.” şeklinde paylaşımında bulundu.