Clinton'dan Amerikan polisine 'şiddet' eleştirisi

ABD'de Demokratların muhtemel başkan adayı, Clinton, Louisiana eyaletinin Baton Rouge kentinde siyahi bir Amerikalının polis tarafından vurularak öldürülmesini sert sözlerle eleştirdi.
Clinton'dan Amerikan polisine 'şiddet' eleştirisi

ABD'de Demokratların muhtemel başkan adayı, eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Louisiana eyaletinin Baton Rouge kentinde siyahi bir Amerikalınınpolis tarafından vurularak öldürülmesini sert sözlerle eleştirdi.

Clinton, Baton Rouge kentinde polisler tarafından vurularak öldürülen Alton Sterling adlı siyahi Amerikalı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

ABD polisi 2016'da 505 kişiyi öldürdü

Olayın çok vahim olduğunu vurgulayan Clinton, "Alton Sterling'in ölümü bir trajedidir; dualarım onun ailesi ve beş çocuğu iledir. Staten İsland'dan Baltimore'a, Ferguson'dan Baton Rouge'a kadar çok fazla sayıda Afrikan-Amerikan aile, sevdiklerinin polis şiddeti sebebiyle ölümüne yas tuttu" ifadelerini kullandı.

Clinton, "Bu kadar çok Amerikalı, ülkemizin kendilerini derilerinin renginden dolayı diğer insanlar kadar değerli görmediğine inanıyorsa burada bir şeyler kökten yanlış demektir" yorumunu yaptı.

Amerikan Washington Post gazetesinde yer alan polis şiddetine dair veri tabanına göre, Baton Rouge'daki ölümle birlikte 2016 yılı içinde polis tarafından vurularak öldürülen kişi sayısı 505'e ulaştı.