Clinton'ı Dışişleri Bakanlığı da sorgulayacak

Demokrat Parti başkan aday adayı Clinton, bakanlığı döneminde elektronik yazışmalar için özel e-posta adresini kullanması nedeniyle Adalet Bakanlığının ardından Dışişleri Bakanlığı tarafından da sorgulanacak.
Clinton'ı Dışişleri Bakanlığı da sorgulayacak

ABD Dışişleri Bakanlığı, Demokrat Parti başkan aday adayı Hillary Clinton’ın bakanlığı döneminde elektronik yazışmalar için özel e-posta adresini kullanması hakkında yeni bir soruşturma başlatıyor.

AP haber ajansının ABD Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Adalet Bakanlığının suçsuz bulduğu Clinton, bu kez Dışişleri Bakanlığı tarafından sorgulanacak.

Bakanlık Sözcüsü John Kirby, Dışişleri Bakanlığının nisan ayında Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Adalet Bakanlığının başlattıkları soruşturmayla çakışmaması için durdurduğu soruşturmanın yeniden başlayacağını bildirdi.

Kirby, Clinton’un bakanlık yaptığı dönemde birlikte çalıştığı kişilerin sorgulanacağını belirtti.

FBI ile ABD Adalet Bakanlığı, Clinton’ın bakanlığı döneminde kişisel e-posta adresinden yaptığı yazışmalardaki hassas bilgilerin kötüye kullanılıp kullanılmadığını araştırmış, adalet Bakanlığı, tamamlan soruşturma kapsamında Clinton dahil hiç kimsenin suçlu bulunmadığını açıklamıştı.