Çobanoğlu yeniden aday oldu

Dört dönemdir Musallabağları muhtarlığı yapan Şenay Çobanoğlu, 31 Marttaki yerel seçimlerde yeniden aday oldu.
Çobanoğlu yeniden aday oldu

Geçtiğimiz dönemlerde üstlendiği vazifeyi hakkıyla yerine getirdiğini söyleyen Çobanoğlu, bugüne kadar yaptığı çalışmaları şu şekilde aktardı:

“1-  Mahallemizin tam ortasına, tüm mahallemizin çevresinde oturan mahalle sakinlerimizin, aileleriyle ve çocuklarıyla birlikte istifade edecekleri (Asmalı Park’ın )içersinde, voleybol, basketbol oyun yerleri, parkın ortasında bir su şelale havuzu,  parkın iki köşesinde iki adet tatlı su çeşmesi, yüz araç park edecek bir otopark yeri, yedi yüz metre uzunluğunda halkımızın spor yapmaları için yürüme yolu, değişik fonksiyonlu yedi adet fitnes aletleri, bu parkın içersinde ailelerin oturabileceği, birçok  kamelyalar konuldu. Bu parkın içersine üç çocuk oyun parkı kurduk, bu parkın içersinde ayrıca, mahalle sakinlerimizin muhtarlık hizmetlerini daha kolay, güvenli ve sağlıklı bir şekilde alabilmeleri için, bir muhtarlık ofisi ve mahalle sakinlerimizin emekli olan vatandaşlarımızın boş vakitlerini daha konforlu güzel bir şekilde güzel bir yerde geçirmeleri için, emeklilerimize bir emekli lokalini yaptırdık.

2- Mahalle sakinlerimizin şehir merkezine gidip gelmeleri için, ulaşımı sıkıntılı olan, Ankara Caddesi ve Belh Caddesi güzergâhına, yeni garaj minibüs hattını geçirerek, bu çevrede oturan vatandaşlarımızın, ulaşım sıkıntısını çözdük.

3- Mahallemizde eksik kalan kanalizasyon borularını tamamladık.

4- Mahalle sakinlerimizin sağlık yönünden, daha güvenli, sağlıklı bir şekilde hizmet alabilmeleri için, mahallemizin müsait bir bölgesine bir aile hekimliği yaptırdık.

5- Ruhibağdadı Sokak üzerinde ve yeşil cami önüne, mahallemizin cami halkı ve namaz vaktini beklemeleri için, iki kamelyalı küçük bir yeşil park yaptık.

6- Mahalle sakinlerimizin, Ankara Caddesinin iki konumu olan, halkımızın bu noktalardan daha güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmeleri için iki adet butonlu trafik lambası kondurduk.

7-Mahallemizde mahalle sakinlerimizin araçlarını daha güvenli bir şekilde park etmeleri için,yirmi üç adet oto park yeri yaptırdık.

8- Şehit Ahmet Değerli Sokak güzergahı üzerinde, dış kapı numarası 16,8,10 Sergül Sitesi ile Dahi Sitesinin önüne, zemini yumuşak kavuçuk olan içerisinde bir çocuk oyun yeri ve yedi adet değişik fonksiyonlu elemanlardan oluşan, ailelerin oturacağı kamelyalı ve oturma banklarından oluşan bir park yaptık.

9- Mahallemizin Sokak güzergâhı üzerinde görünüm kirliliği oluşturan eski yıkık dökük binaları yıkarak, mahallemizi güzelleştirmek istedik.

10- Mahallemize üç adet asfalt kaplamalı sokak yaptık.( Bunlar Mahşer, Gürel ve Yüksek sokaktır)

11-Düzyazı, Düzorman, Dolapdere, Cengiztopel, Ruhibağdadı, Yüksek, Gürsesler, Kadıoğlu, Gülbahar, Demirok, Mahşer, Gürel, Babür, Makpeker, Bazı ve Ün Sokaklarını yeniden asfaltla kaplattık.

12-Hava Lojmanlarına iki tatlı su çeşmesi ve Belh Caddesi üzerine kitapçı cami yanına bir tatlı su Çeşmesi yaptırdık.

13-Kitapçı cami arkasına, o çevrede oturan mahalle sakinlerimize bir çocuk oyun parkı yaptırdık.

14- Ankara Caddesi güzergâhına iki ve Belh Caddesi güzergâhına bir adet otobüs bekleme kabini yaptırdık.

15- Nalçacı Caddesi üzerine, o çevrede oturan mahalle sakinlerimizin toptancılara alışveriş yapmaları ve karşıdan karşıya güvenli bir şekilde geçmeleri için, yürüyen merdivenli bir üst geçit yaptırdık.

16- Mahallemizde ikamet eden, fakir ve fukaralar için, eski muhtarlık ofisimin bir odasını,(Hayret giyim için ayırdık.)  bu hayret odası, durumu iyi olan mahalle sakinlerimizin, giyemedikleri fazla elbise ve ayakkabılarını alarak, ihtiyacı olan mahalle sakinlerimize vererek, onlarında çam sakızı, çoban armağanı olarak, onların gururunu kırmadan, bu hayret odasından aldıkları eşyaları kendilerinin Arzu'larına bırakarak, muhtarlık olarak bir yardımlaşma köprüsü kurmuş olduk.”

“ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Halen devam eden projelerinden bahseden Çobanoğlu, “Mahalle sakinlerimizin hanımlarına yönelik, muhtarlık olarak bir hanımlar lokalinin yapılması için, üç yıldır bu hususta çalışmalarımız devam etmektedir. Mahallemize bir ilköğretim okulunun yapılması için de ilgi birimlerle muhtarlık olarak temas içerisindeyiz. Bu hususta da çalışmamız müspet bir şekilde ilerlemektedir. Ayrıca mahalle sakinlerimizin çocukları için, bir okuma kütüphanesi üzerinde çalışmaktayız. İlgili birimlerle bu husustaki çalışmamız devam etmektedir. Birde mahallemizin Konya büyük şehir belediyesinin, KOMEK altında yürüttüğü hanımlarla ilgi bilgi ve beceri kurslarının birini mahallemizde hizmet vermesi için, bu hususta da muhtarlık olarak çalışmamız devam etmektedir” dedi. •YİĞİT BERKAY ÇOPUR