Çocuğunu tek parmağıyla büyütüyor

Çocuğunu tek parmağıyla büyütüyor
Çocuğunu tek parmağıyla büyütüyor

Televizyondaki bir müzik programı aracılığıyla tanışarak, ailelerinin karşı çıkmasına rağmen 2010 yılında evlenen Polat çifti, çeşitli sağlık sorunları ve maddi imkansızlıklara rağmen birbirlerine sürekli destek oluyor.

Engellerine rağmen yaklaşık 2 yıl önce "Nisa" bebeği kollarına almanın mutluluğunu yaşayan çift, iki yaşındaki kızlarının daha sağlıklı ve uygun koşullarda büyüyebilmesi için yardım bekliyor.

Anne Melih Polat, AA muhabirine, mutluluklarının iki yıl önce doğan Nisa ile taçlandığını belirterek, kızını ilk kucağına aldığında çok duygulandığını söyledi.

Doğuştan sol kolu olmadığını, normalden kısa diğer kolundaki elinde ise tek parmağı bulunduğu için kızına eşinin ve çevresindekilerin yardımıyla baktığını ifade eden Polat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eşim yürüyemiyor, benimse kollarım yok. Evde benim yapamadığım işleri eşim yapıyor. Birbirimizi tamamlıyoruz ama kızımız çok çabuk büyüyor. İkimiz de artık ona yetişemiyoruz. Çok hareketli bir kız ve yerinde durmuyor. Bir yerden düşecek ya da ona araba çarpacak korkusu ile yaşıyorum. Kolum yok ki tutsam, gücüm yok ki bakıcı bulsam. Bu zamana kadar kızımı eşimin yardımıyla tek parmağımla büyüttüm, bezini ayaklarımla değiştirdim ama artık yetişemiyorum ve kızımız için elimiz, kolumuz, ayağımız olabilecek bir yardımcı istiyorum."

Polat, kızını en iyi şekilde yetiştirmek istediğini dile getirerek, "Evladımın saçını bile toplayamıyorum. Evladına yardımcı olamamak kadar kötü bir şey yok" dedi.

Baba Hikmet Polat ise geçirdiği trafik kazası ve sigara içme alışkanlığının kendisini engelli hale getirdiğini söyledi.

Geçimlerini üç ayda bir aldıkları engelli maaşı ve yakınlarının yardımı ile sağladıklarına değinen Polat, "Yetkililerden, hayırseverlerden iş istiyorum.  En azından bana uygun bir iş imkanı olsa sabah işe gider, akşam da elimde ekmeğimle eve dönmüş olurdum. Bu sayede de kızımın ihtiyaçlarını daha iyi karşılar ve onun için sağlıklı bir ortam oluştururdum" dedi.