Çocuk Bayramı Bosna Hersek'te de coşkuyla kutlanacak

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Bosna Hersek'te bu yıl 6'ncısı düzenlenecek Çocuk Şenliği öncesinde basın toplantısı yapıldı- Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Koç:- "23 Nisan gibi çok değer verdiğimiz ve geleceğe yatırım yaptığımız bir günü, Bosna Herse
Çocuk Bayramı Bosna Hersek'te de coşkuyla kutlanacak

SARAYBOSNA (AA) - Yunus Emre Enstitüsünce Bosna Hersek'te uygulanan Tercihim Türkçe Projesi kapsamında Türkçe öğrenen binlerce çocuğun katılımıyla 26 Nisan'da Zenica şehrinde düzenlenecek Çocuk Şenliği ile Çocuk Bayramı Bosna Hersek'te de coşkuyla kutlanacak.

Bu yıl 6'ncısı düzenlenecek ve ülke genelinden 6 bin çocuğun katılacağı Çocuk Şenliği öncesinde, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliğinde basın toplantısı düzenlendi. Bosna Hersek medyasının yoğun ilgi gösterdiği basın toplantısına Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman ve Ziraat Bank Bosna Hersek Genel Müdürü Ali Rıza Akbaş ile şenliğin bu yılki ünlü konukları katıldı.

Büyükelçi Koç, Çocuk Şenliği'nin önemine işaret ederek "Bosna Hersek gibi dost ve kardeş bir ülkede, bizi ortak bir noktada birleştiren çocuklar ve geleceğin bir anlamda esas sahiplerinin gününü bir festival olarak kutlamak bizi çok mutlu ediyor." dedi.

Bosna Hersek'in Türkiye için çok önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Koç, "23 Nisan gibi çok değer verdiğimiz ve geleceğe yatırım yaptığımız bir günü, Bosna Hersek gibi kardeş bir ülkede de aynı coşkuyla kutlayabiliyoruz. Bu da beni mutlu ediyor." diye konuştu.

Koç, şenliğin Türkiye dışında yapılan 23 Nisan organizasyonlardan en büyüğü olduğunu belirterek "Bizler de bu organizasyonun Bosna Hersek'te gerçekleşmesinden gururlanıyoruz, onurlanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yaman da Tercihim Türkçe Projesinin sadece bir Türkçe öğretim projesi olmadığını vurgulayarak "Çocukların sportif, sosyal, kültürel gelişimine katkıda bulunmak için birçok kültürel etkinlik tertip ediyoruz. Farklı alanlarda farklı yarışmalar düzenliyoruz. En önemli aktivitemiz de perşembe günü gerçekleşecek olan ve gelenekselleşen Çocuk Şenliği." dedi.

Şenliğe katılan çocukların unutulmaz bir gün yaşayacağı bir program hazırlamak için gayret gösterdiklerini söyleyen Yaman, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği, Ziraat Bankası, Anadolu Ajansı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu ve Türk Hava Yolları gibi organizasyona destek olan kurumlara teşekkür etti.

Akbaş ise Çocuk Şenliği'ne ilk günden beri destek olduklarını belirterek "Bunu bir görev olarak addettik. Bundan dolayı da çok mutluyuz. Çünkü bu ülkede her ne kadar ticari konularda, ekonomi konusunda destek olmak gibi bir amacımız olsa aynı zamanda bizim sosyal sorumluluklarımız da var. Bu da sosyal sorumluluklarımızın bir parçasıdır." diye konuştu.

Bosna Hersek'teki 6 yıllık görev süresinin birkaç ay içerisinde sona ereceğini aktaran Akbaş, "İnanıyorum ki iyi işler yapmışızdır. Yerime gelecek olan kişinin de aynı şekilde devam edeceğini umuyorum. Gönlümüz hep burada olacak ve burada yaşayan insanlarımızın ve çocuklarımızın daha iyi bir gelecek elde etmesiyle ilgili faaliyetlere bundan sonraki süreçte de Ziraat Bankası destek olmaya devam edecektir." dedi.

Şenlikte sahne alacak Bosnalı şarkıcı Mirza Selimovic de böyle bir projede yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek "Türk dostlarımıza Bosna Hersekli çocuklarımız için yaptıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Size güzel bir konser sözü veriyorum." ifadesini kullandı.

Bosna Hersek'te ilgiyle izlenen "Elif" dizisinin başrol oyuncusu İsabella Damla Güvenilir de geçen yıl da aynı şenliğe katıldığını anımsatarak "Yine buraya davet edildiğim için herkese teşekkür ediyorum. Bugün bir okuldan geliyorum ve çok ilgi gördüğümü fark ettim. Bunun için de herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Şenliğe katılacağı için çok heyecanlı olduğunu söyleyen Güvenilir, "Umarım gelecek sene de gelebilirim çünkü burayı çok seviyorum. Uçaktan indiğim anda evime gelmiş gibi hissettim." diye konuştu.

Kaynak: