Çocuk Film Festivali coşkulu başladı

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Konya Çocuk Film Festivali muhteşem gösterilerle başladı. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı Emiray isimli çizgi film ve çizgi karakterlerin yaptığı gösterilerle açılan festivalde, çocuklar coşku dolu anlar yaşad
Çocuk Film Festivali coşkulu başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkısıyla düzenlediği Konya Çocuk Film Festivali başladı. 3 gün boyunca M1 Konya Sinemaları ve Açık Alanı’ndaki festivalin açılış kurdelesi yoğun katılımla kesildi.

Festivalin açışında konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mithat Büyükalim, programı organize ederken çocukların dünyayı, Konya’yı ve hayatı tanımalarını arzu ettiklerini belirterek, “10 tane çocuk dergisi festivalimizde bizimle birlikte. Eski ve yeni sayılarını tüm katılımcılara sunuyorlar. Yine Suriyeli çocuklarımızın çektiği, bizim çocuklarımızın da destek verdiği 2 tane kısa film gösterisi olacak. Niloya ve Harika Kanatlar Çocuk Tiyatroları, çocuk şarkıları, yarışmalar, bilim gösterileri, Mehteran konseri, kısa film, uzun film gösterileri olacak. Bu organizasyonu gerçekleştirirken, bize desteklerini esirgemeyen Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, tüm ekip arkadaşlarıma, tüm kuruluşlara, destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Programın açılışında Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Benim Gözümde Konya” konulu kısa hikaye yarışmasında birinci olan hikayenin senaryolaştırılması ile yapılan film izlendi.

Filmin Yönetmeni Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Ruhi Gül, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi olarak böyle bir etkinlikte emek ve katkıları olduğu için duydukları memnuniyeti diye getirdi.

Proje Koordinatörü Prof. Dr. Aytekin Can da “Suriyeli çocukların dramını, Konya’daki durumunu, Konya’nın onlara gösterdiği desteği filme çekmemizde destek veren Konya Büyükşehir Belediyesi’ne gösterdikleri hoşgörü için üniversitemiz adına teşekkür ediyoruz” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Emiray filminin gösterildiği festivalin açılış kurdelesi protokol tarafından kesildi.

Programda çizgi film karakterleri ve maskotlarla buluşan çocuklara çeşitli hediyeler de verildi. Festival alanında Genç KOMEK’in açtığı stantta el sanatları uygulamaları çocuklardan yoğun ilgi görüyor.

Konya Çocuk Film Festivali’nde 29 Mayıs Pazar akşamına kadar Niloya Tosbik buluşması, Yazar buluşması, Harika Kanatlar, bilim gösterileri ile sinemalarda ücretsiz olarak Köstebekgiller, İksir, Evliya Çelebi, Heidi, Küçük Prens filmleri çocuklarla olacak.