"Çocuk hakları"na klasik otomobillerle dikkat çektiler

"Çocuk hakları"na klasik otomobillerle dikkat çektiler

 Kadıköy Belediyesi ve İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) işbirliğiyle "Klasik Araçlarla Çocuk Hakları Farkındalık Sürüşü" gerçekleştirildi.

İKOD Başkanı Serkan Okay etkinlik öncesi yaptığı açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda gerçekleştirecekleri etkinliği hava muhalefeti nedeniyle bugüne ertelediklerini söyledi.

Etkinliği, çocukların, velileri, anne ve babaları tarafından pek önemsenmeyen haklarını haykırmasına olanak sağlamak için düzenlediklerini belirten Okay, şöyle konuştu:

"Bugün çocukların giydikleri tişörtlerde 'Ben çocuğum haklarım var', 'Eğitim görmek herkesin hakkıdır', 'Yaşasın tam ve dengeli beslenme', 'Çocuk işçiler olmasın' sloganları yer alacak. Çocukları biraz olsun fark etmek için çocuklar gibi renkli klasik otomobilleri seçtik. Güzel bir gün geçireceğiz. Kadıköy Belediyesi Engelli Merkezi'nden engelli çocuklarımız ve dezavantajlı olarak tabir ettiğimiz ailevi problemleri yaşayan çocuklar bizlerle olacak. Onları mutlu etmek için buradayız." 

Konuşmanın ardından 20 klasik otomobile bindirilen 7-12 yaş yaş arası her engel grubundan 20 çocuk ile dezavantajlı 20 çocuk, Kadıköy Belediyesi önünden konvoyla Kalamış'a kadar tur attı.

Etkinlik sonunda çocuklara, farkındalık sürüşünde kullanılan klasik araçların maketleri armağan edildi.