Çocuklar Kur'an okuyor

Çocuklar Kur'an okuyor

Okulların kapanmasıyla başlayan yaz Kuran Kurslarında çocuklara verilen Kur’an, ahlak ve temel din eğitiminde artık çağdaş yöntemler kullanılıyor. Yaz mevsimini ‘tatil fırsatı’ olarak görmek istemeyen aileler çocukları için bu zaman dilimini ‘Kur’an ve Ahlak’ eğitimi için bir fırsat olarak değerlendiriyorlar. 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca "Gel bu yaz Kur'an'ı gönlüne yaz" sloganıyla başlatılan yaz Kur'an kurslarına çocuklar yoğun ilgi gösteriyor. Yaz Kuran Kurslarında çocuklara hem Kuran öğretiliyor hem de dini ve ahlaki konularda her türlü eğitim veriliyor. Her yaş grubundan öğrenciler yaz Kur'an kurslarında eğitim görebileceğini ifade eden Karatay Bulgur İmam Ağalar Camii İmamı Yakup Önder, Kur'an kurslarına yönelik talebin yüksek olmasının sevindirici olduğunu söyledi.  Okulların tatil olmasıyla beraber camilerin çocuklarla, şenlendiğini belirten Önder, Kur'an kurslarına katılan çocukların başarılarını arttığını ve zihinlerinin gelişimine katkı sağladığının altını çizdi.

kuran-egitimi--(5).jpg

6 SINIFTA EĞİTİM

Yaş gruplarına göre 6 sınıf ve 6 öğreticiyle eğitim verildiğini vurgulayan Önder, “Böyle eğitim daha verimli oluyor. Sınıflarda öğrenci sayısı 25 ile 30 arasında değişiyor. Eğitimin daha verimli olabilmesi için bu sayıyı geçirmemeye özen gösteriyoruz. Dini bilgileri onları sıkmadan öğretiyoruz. Çocuklar camiyle mihrabıyla, minaresiyle, kürsüsüyle tanışıyor. Bu da çocukların zihninde güzel bir yer ediniyor”dedi.

kuran-egitimi--(1).jpg

ÇOCUKLAR KUR’AN İLE BULUŞUYOR

“Çocuklarımız bizim geleceğimiz" diyen Önder, çocukların dini konuları en iyi şekilde öğrenmeleri için ailelerin çocuklarını yaz Kur’an kurslarına göndermeleri gerektiğini söyledi. Çocukların Kur'an ile buluşmalarının, anne ve babanın evladına bırakabileceği en güzel miras olduğunu ifade eden Önder, “Yaz Kur'an kurslarında Kur'an-ı Kerim, tecvit, namaz sureleri, abdest alma, namaz kılma, Hz. Muhammed'in hayatı,  dini ve milli değerlerin çocuklara öğretiliyor.  Yine günlük hayatımızda lazım olan temizlik, anne babaya karşı görevleri, Allah’a karşı görevleri, Peygamberimize karşı görevlerini çocuklarımıza anlatıyoruz. Bunu sevdirerek ve Kur’an’dan kıssalar anlatarak gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

kuran-egitimi--(2).jpg

ÇOCUKLAR DİNİNİ ÖĞRENİYOR

Yaz Kur’an kurslarında Diyanet İşler Başkanlığınca hazırlanan ders kitaplarının kullanıldığının altını çizen Yakup Önder, “Yine Yaz Kur’an kursları etkinlik kitabı ile boyama kitabı basıldı. Eğitim gayet başarılı gidiyor. Çocuklarımız boyama yaparak da dinini öğreniyor. Biz çocuklarımıza hedef koyuyoruz. İlerde hangi mesleği tercih ederse etsin vatana ve millete faydalı olmaları için helal kazanıp dürüst olmalarını anlatıyoruz ”şeklinde konuştu.

kuran-egitimi--(6).jpg

KUR’AN ZİHİNLERİ AÇAR

Yaz kurslarında verilen din eğitiminin ortaöğretimde 3 senelik eğitime eş olduğunu belirten Önder, ”Çocuklara camiyi, mihrabı, minberi, kürsüyü, caminin birleştirici olduğunu, toplumdaki faydasını bunu anlatıyoruz. Çocuk bunu küçükken öğrendiğinde daha kalıcı oluyor. Küçükken öğrenilen bilgileri ömür boyu unutmuyorlar. Çocuklarımıza Kur’anı öğretiyoruz. Edep, ahlak, terbiye konularını işliyoruz. Çünkü bugün toplumda edebi, ahlakı vermezsek Kur’anı öğretip edepten mahrum kalırsa kuru kuruya öğretmenin faydası yok.  Çocuk nasıl bir kitabı okurken yazarı ile konuşuyorsa Kur’an okuyan bir öğrenci Allah ile konuşmuş gibidir. Çocuklar böyle olunca daha iştahlı oluyorlar. Kur’an zihinleri açar. Okuldaki eğitimine de faydalı olur. Kur’an ezberleyen çocuk diğer derslerinde de başarılı oluyor” ifadelerini kullandı.  Önder ayrıca ailelerin çocuklarına kursta öğrendikleriyle ilgili bilgi alması gerektiğini belirterek  “Ailelerin sorumlu olması çocukların sorumluğunda etkili oluyor. Anne ve baba sorumsuz olursa çocuklarda sorumsuz oluyor ”dedi. Kur’an kursları 26 Ağustos'a kadar devam edecek. 

kuran-egitimi--(10).jpg

İSMAİL POÇAN

Kaynak:YENİ HABER