İshak Orhan

İshak Orhan

ÇOCUKLARA ALLAH’I MUTLAKA ANLATMALIYIZ

ÇOCUKLARA ALLAH’I MUTLAKA ANLATMALIYIZ

Çocuklara Allah’ı mutlaka anlatmalıyız. Değilse, ileride kendilerini yalnız hissederek depresyona girerler.

Ülkemizdeki, Pedagoglarımız, çocuk psikologlarımız, çocuk psikiyatristlerimiz ve çocuk eğitimi ile ilgili olan başta anne-baba, öğretmen olmak üzere herkes, maalesef bu konuyu göz ardı etmektedirler. Aslında bu konu öğrenecekleri her türlü somut bilginin de daha iyi öğrenilmesini sağlayacak temel bir eğitimdir.

Allah’ı anlatmanın nasıl olacağı konusunda ise ne anne ve babaların, ne öğretmenlerimizin, ne de pedagog, psikolog ve psikiyatristlerimizin yeterli bilgiye sahip olmadığı çok açıktır. Bu konu açıklığa kavuşturulmadan din eğitimi verilmesi ise kargaşaya yol açmaktadır maalesef. Yeterli çalışma en geç 1 yıl gibi kısa bir sürede yapılmalı ve tüm okullarımızda ve okul öncesi eğitim kurumlarımızda süratle uygulamaya konulmalıdır.

Naçizane fikrim, Allah’ı anlatmaya, tüm varlıkların nasıl oluştuklarını hayranlıkla anlatarak başlanabilir. Böylelikle çocuklarımızın Allah’a hayran kalmaları sağlanmış olur. Çünkü çocuklarımız 11-12 yaşına kadar görünmeyen, soyut kavramları somutlaştırmazsak asla anlayamazlar. Bu arada Allah’ı anlatanların model bir kişiliğe sahip olmaları da şarttır. Yani çocukların gelişimlerine uygun olarak onlara yaklaşan kişiler olmaları şarttır. Aksi halde Allah’tan uzaklaşmalarına yol açarlar.

Saygılarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İshak Orhan Arşivi
SON YAZILAR