Çocuklardan 23 Nisan'da "23 Hayal/23 Gerçek"

Hayata Destek Derneği'nin "#23Hayal23Gerçek"başlığıyla düzenlediği kampanyayla Adana, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin ve İstanbul'daki mülteci ya da mevsimlik tarım işçisi çocukların hayallerini çizdiği resimler, çocuk işçiliğine dair verilerle birle
Çocuklardan 23 Nisan'da "23 Hayal/23 Gerçek"

İSTANBUL (AA) - Hayata Destek Derneği, "çocukluğunu yaşamak bütün çocukların hakkı" sloganıyla 23 Nisan için "#23Hayal23Gerçek" başlığıyla kampanya düzenledi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre dernek, sosyal medya hesaplarında bu ayı çocuklara ayırdı. Dernek, 23 Nisan'a kadar her gün Türkiye'deki çocuk işçiliğine ilişkin bir veriyi, saha çalışmaları sırasında tanışılan çocukların kendi gündemleri ve hayalleriyle yan yana getirerek #23Hayal23Gerçek başlığıyla yayımladı.

Kampanya kapsamında, Adana, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin ve İstanbul'da bulunan saha ofisleri aracılığıyla mülteci ya da mevsimlik tarım işçisi çocuklardan hayallerini resmetmelerini istendi. Daha sonra çocukların ellerinden çıkan bu resimler, çocuk işçiliğine dair verilerle birleştirilerek, ay başından bugüne kadar sosyal medya hesaplarından paylaşılarak farkındalık artırma kampanyası yürütüldü.

23 Nisan için oluşturulan #23Hayal23Gerçek kampanyasında da "çocukluğunu yaşamak bütün çocukların hakkı" sloganı kullanıldı.



Kaynak: