İshak Orhan

İshak Orhan

Çocuklarımız yaz mevsimini boş geçirmesin…

Çocuklarımız yaz mevsimini boş geçirmesin…

Çok değerli kreş, anaokulu, sıbyan mektebi, Kur'an kursu öğretmen ve öğreticileri, camiilerde çalışan imam-hatip arkadaşlar.
                            
Özellikle yaz döneminde çocuklarımız hem boş kalmasınlar, hem de dinlerini, Kur'anlarını öğrensinler diye vatandaşlarımızın büyük bir kısmı çocuklarını sizlere emanet etmektedirler.
 
Vatandaşlarımızın bu düşüncelerinin ve davranışlarının temel nedeni, çocuklarımızın geleceklerini teminat altına alarak, güzel ahlaklı, kişilikli ve karakterli bir şekilde yetişmelerini istemeleridir. Çok önemli bir görev ifa etmekte olduğunuzu biliyorum. Siz de bunun bilincindesiniz elbette. Özverili çalışmalarınız dolayısıyla çok teşekkür ederim. Allah katında hizmetlerinizin karşılığını fazlasıyla alırsınız inşallah.
 
Üzülerek belirtmek isterim ki; bazı öğretmen ve öğreticilerimizin ve Cami görevlisi arkadaşlarımızın çocuklara kızıp bağırdıkları, kovaladıkları ve hatta dövdükleri yolunda duyumlar alıyorum ve çok üzülüyorum. Elbette bu tür durumlar çok fazla değil. Ancak az da olsa bunun ileriye yönelik çok büyük zararları vardır. Bu sebeple ben tekrar görevlilerimizi uyarıyorum.
 
DEĞERLİ ÖĞRETMEN VE ÖĞRETİCİ KARDEŞLERİM.
 
Sıkıntıya düştüklerinde aşağıdaki telefonumdan her hocamız yardım alabilir. Çocukların baş edemediğiniz sorunları olduğunda lütfen telefonumdan arayın ve görüşelim. Onlar bizim geleceğimizdir. Lütfen yanlış yapmayalım. Onlara ALLAH, PEYGAMBER sevgisi verelim. Kur'an öğrenebilirler ama güzel ahlak kazanamazlarsa öğrendikleri Kur'anın kendilerine de çevrelerine de bir faydası olmaz.
 
Bu sözlerimden kimse yanlış bir anlam çıkarmasın.
 
ÇOCUKLARIMIZ BİR DAHA ÇOCUK OLMAYACAKLAR ÇÜNKÜ.
 
Saygılarımla..
 
NOT: Anne ve babalar da evde çocuklarını Kur'an çalıştırırken sakın kızarak, bağırarak ve tehdit ederek çalıştırmasınlar. Aksi takdirde çocuklar dinden imandan soğurlar. Eğer böyle yapamıyorlarsa çalıştırmasınlar daha iyi. Yani Ya pedagojik yaklaşın ya da bırakın kendileri öğrendikleri kadar öğrensinler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İshak Orhan Arşivi
SON YAZILAR