"Çocuklarımızı geleceğe, değerlerimizle hazırlıyoruz."

Ak Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının ilk gününde Cengiz Topel İlkokulu’nda öğrencilerle bir araya geldi.
"Çocuklarımızı geleceğe, değerlerimizle hazırlıyoruz."

Konya’da 2017-2018 eğitim-öğretim yılında öğrenciler ders başı yaptı. Türkiye genelinde 18 milyon Konya’da ise 440 bin öğrenci yeni eğitim ve öğretim yılına merhaba dedi.  TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyalduz, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının ilk gününde Cengiz Topel İlkokulu’nda öğrencilerle bir araya geldi. Sınıflarda öğrencilerle sohbet eden Altunyaldız, öğrencilerle beraber dersi dinledi.

zilcaldi-(1).jpg

‘ÖĞRENCİ SAYIMIZ ÇOĞU ÜLKE NÜFUSUNDAN FAZLA’

Heyecanla ve güzel umutlarla başlanılan 2017-2018 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Altunyaldız, “Öğrencilerin motivasyonları yüksek ve okula gelmekten çok memnunlar.  18 milyon öğrenci ders başı yaptı ve bu rakam çoğu ülkenin nüfusundan daha fazla. Allah tüm gençlerimizi hayırlı bir yıl nasip etsin” diye konuştu. Eğitim ve öğretimdeki en önemli hedeflerinin çocukları çağın gerektirdiği bilimsel ve teknolojik donanımların yanında milli, ahlaki ve kültürel değerlere bağlı bireyler yetiştirmek olduğunu ifade eden Altunyaldız,  “Eğitim öğretim yuvalarımız, aile yuvalarımızla birlikte çocuklarımızı geleceğe hazırladığımız, küresel dünyaya Türk ve Müslüman olmanın unsurlarını taşıyacak olan bir nesil yetiştirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

zilcaldi-(5).jpg

‘ANNE VE BABALAR OKULLA BİRLİKTE EĞİTİMİ YÜRÜTMELİ’

Kökleri mazide dalları gelecekte olan bir gençlik yetiştirmeye çalıştıklarının altını çizen Altunyaldız, “Anaokulundan başlayıp, ilköğretim, lise, üniversite derken bütün bunları yaparken iyi bir insan, iyi bir Müslüman olan insana dokunabilecek nitelikte, tüm değerleriyle yetişmiş bir insan yapısı oluşturmaya çalışıyoruz. Hükümetimizin hedefi budur. Özellikle bölgesinden dünyaya mesaj verebilecek nitelikte hayatı anlamlı kılabilecek, mutlu, kendisi, ailesi ve toplumla barışık bireyle yetiştirme amacındayız. Bu insanların birbirleriyle kucaklaşması için eğitim yuvaları bu manada çok önemli. Öğretmenlerimiz bu manada çok değerli bir iş yapıyorlar.  Geleceği, medeniyetleri inşa edecek olan insanları yetiştiriyorlar. Öğretmenlik mesleği de bu manada çok kıymetli bir meslektir. Bu toplum onların elinde inşa ettikleri insanlarla bu toplum geleceğe güvenle bakacak. Gelecek hedeflerini bir bir gerçekleştirecek. Anne ve babaların okulla birlikte eğitimi yürütmeleri gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ

zilcaldi-(6).jpg

zilcaldi-(3).jpg