Çocukların 5 lirasını gasbeden sanığa hapis cezası

Çocukların 5 lirasını gasbeden sanığa hapis cezası

Bursa'da mart ayında iki çocuğun 5 lirasını gasbettiği gerekçesiyle tutuklu yargılanan sanık, 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, tutuklu sanık S.B. (18), mağdurlar A.D. (14) ve M.D. (15) ile tarafların yakınları ve avukatları katıldı.

Sanık S.B, üzerine atılı suçu işlemediğini savundu.

A.D. ise olay günü amcasının oğlu M.D. ile fırına ekmek almaya gittiklerini anlattı. Yolda bir sürücünün otomobille yanlarına gelip durduğunu belirten A.D, "Bu kişi bize, 'Şimdi ben sizi gasbediyorum. Üzerinizde ne varsa çıkarıp verin. Üçe kadar sayıyorum, çıkarmazsanız bıçaklarım' dediği için korktuk. Yanımızdaki paraları ona verdik." diye konuştu.

S.B'yi "yağma" suçundan 2 yıl 1 ay hapisle cezalandıran mahkeme heyeti, sanığın tutuklu bulunduğu süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi. Yargıtay tarafından cezanın onaylanması halinde sanığın kalan süreyi geçirmesi için yeniden cezaevine konulacağı öğrenildi.

Merkez Osmangazi ilçesi Akpınar Mahallesi Rumeli Caddesi'nde, 16 Mart'ta babasına ait otomobille gezen S.B, fırına ekmek almaya giden A.D. ve M.D'nin önünde durmuş ve onlardan ceplerindeki paraları istemişti. S.B'ye 5 lira veren çocuklar, eve giderek durumu ailelerine anlatmış ve otomobilin plakasını söylemişti. Ailelerinin şikayeti üzerine gözaltına alınan S.B, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.