Çocukların mutluluğu için seferber oldular

Konya Belediyeleri, deprem bölgesinde ve deprem bölgesinden Konya’ya gelen çocukların yaralarını sarmak için seferber oldular. Bölgeye birçok oyun alanı kurana belediyeler, Konya’da da çocukların mutluluğu için çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiler.
Çocukların mutluluğu için seferber oldular

Konya, tüm belediyeleri ve imkanlarıyla ilk günden itibaren deprem bölgesinde yer alıyor. Konya Büyükşehir, Selçuklu, Meram ve Karatay Belediyeleri çocukların acılarını bir nebzede olsa unutturmak için çalışmalarını sürdürüyorlar.

afetzede-cocuklarin-yuzu-etkinliklerle-guluyor-1.jpg

Deprem bölgesindeki birçok yere oyun alanı yapılırken, bölgeye gönderilen Bilim Tırı da çocuklar için moral oldu. Belediyeler, deprem bölgesinden Konya’ya gelen çocuklar için de çeşitli etkinlikler düzenledi. Konuya ilişkin konuşan Belediye Başkanları ise, depremden en çok çocukların etkilendiğini ve bu yaraları sarmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler.

AFETZEDE ÇOCUKLARIN YÜZÜ ETKİNLİKLERLE GÜLÜYOR

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki çadır kentleri gezen Konya Büyükşehir Belediyesi ekibi, çocuklar için müzikal tiyatrodan yarışmalara birçok etkinlik düzenleyerek yüzlerini güldürmeye çalışıyor.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı personeli, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen illerdeki çocuklara destek olup moral vermek amacıyla harekete geçti. Yaklaşık bir hafta önce ilk olarak Kahramanmaraş'a giden ekip, ardından Gaziantep, Malatya ve Adıyaman ile ilçelerini gezerek, koltuk kapmaca, yüz boyama ve tiyatro gibi etkinlikler yaptı.

afetzede-cocuklarin-yuzu-etkinliklerle-guluyor-4.jpg

Hatay'ın Kırıkhan ilçesine gelen gezici ekip, pamuk şeker, patlamış mısır, boyama ve hikaye kitabı gibi hediyeler dağıttıkları çocukların hafızasından depremin izlerini silmeye çalışıyor. Kültür Sanat Koordinatörü Serkan Özdemir, Konya Büyükşehir Belediyesinin deprem bölgesinde birçok hizmet alanında faaliyet gösterdiğini söyledi.

Özdemir, kültür sanat ekibinin 25 kişiden oluştuğunu belirterek, "Bir nebze olsun o çocukların yüzünü güldürmek, bu felaketi unutmaları için bu organizasyonu yapıyoruz. Deprem bölgesindeki bütün çadır kentleri geziyoruz." dedi. Depremin büyük yıkım oluşturduğunu anlatan Özdemir, bunun için çocuklara yönelik önemli işler yapmaya gayret ettiklerini dile getirdi. Özellikle bu süreçte çocukların yüzündeki tebessümün çok önemli olduğunu vurgulayan Özdemir, şöyle devam etti: "Bu organizasyon kapsamında Niloya ve Kukuli gibi, çocukların beğenerek izlediği çizgi dizi karakterlerinin müzikal tiyatrolarını sergiliyoruz. Mobil tırımız var. Bu sahnede çocuklara yönelik yarışmalar yapıyoruz, eğlenceler düzenliyoruz. Patlamış mısır ve pamuk şeker gibi ikramlarda da bulunuyoruz. Çikolata, kek, meyve suyu gibi ikramlarımız da oluyor. Çocuklarımız için bir oyun alanı oluşturduk. Yüz boyama, ahşap boyama atölyemiz var. Onun alanları kuruyoruz. Mini futbol ve langırt oynama alanımız mevcut. Yine şişme ve oyuncak parkurları kuruyoruz."

afetzede-cocuklarin-yuzu-etkinliklerle-guluyor-5.jpg

"ONLARIN MUTLULUĞUYLA BİZ DE MUTLU OLUYORUZ"

Özdemir, bu etkinlikleri depremden etkilenen diğer illerde sürdüreceklerini ifade etti. Hatay'dan sonra Osmaniye'ye gideceklerini kaydeden Özdemir, "Organizasyona başladığımız günden beri olumlu dönüşler oluyor. Teşekkür edip, 'Allah razı olsun' diyorlar. Bir çocuğu gülümsetebiliyorsak vicdanen rahat oluyoruz. Onların mutluluğuyla biz de mutlu oluyoruz. Şu ana kadar güzel gidiyor." diye konuştu. Çocuklardan Elif Biltekin de etkinliklerde oyunlar oynayıp eğlendiklerini, güzel vakit geçirdiklerini dile getirdi. Medine Nur ise arkadaşlarıyla eğlendiklerini ve çok mutlu olduğunu söyledi.

buyuksehir-bilim-tiri-1.jpg

BİLİM TIRI İLE BULUŞTULAR

Konya Büyükşehir Belediyesi, Hatay’daki çocukları Bilim Tırı ile buluşturdu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Depremden etkilenen çocukların yaşadıklarını bir nebze de olsa unutturabilmek için Bilim Tırı'nın deprem bölgesine gittiğini belirtti.

Çocukların yaralarını sarmak için çalıştıklarını söyleyen Altay, "Depremin yaralarının sarılmasına katkı sağlamak ve çocuklara moral vermek için Bilim Tırı'nı da Hatay'a gönderdik. Bilim Tırı'mızı Hatay'ın Altınözü, Antakya, Arsuz, Belen, Defne, Hassa, İskenderun, Kırıkhan, Kumlu, Payas, Samandağ ve Yayladağı çadır kentlerinde çocuklarımızla buluşturuyoruz. Tüm evlatlarımızı davet ediyorum. Ülkemizi derinden sarsan bu büyük afetin yaralarını hep birlikte saracağız inşallah." diye konuştu.

meram-mega-1.jpg

MEGA EĞİTİMLERİYLE EĞLENDİLER

Mevlana KYK Yurdu’nda kalan çocukları MEGA ile tanıştı. Meram Dutlu Millet Bahçesi’ndeki Doğa Okulu’na gelen çocuklar, yaptıkları pikniğin ardından doğa eğitimine katıldılar. Çocuklar doğada gözlem etkinliği ile yön bulma, çadır kurma, ateş yakma, ip bağlama gibi eğitimler aldılar ve ahşap oyunlar ile eğlenceli zaman geçirdiler. Ayrıca çocuklara tohum, toprak, saksı, rüzgârgülü, mangala, not defteri, anahtarlık, balon gibi hediyeler verildi.

Olumsuzlukları aşmanın ancak el birliğiyle olabileceğini söyleyen Başkan Mustafa Kavuş, “Depremden en çok etkilenen çocukların bir an önce normal hayatlarına dönüp eğitimlerini aksatmamaları adına çalışmalar gerçekleştirdik. Depremin yaralarını sarmanın ve sebep olduğu olumsuzlukları aşmanın ancak el birliği ile mümkün. Deprem bölgesi ve insanımız için nasıl seferber olduysak şimdi de şehrimizde, ilçemizde misafir ettiğimiz afetzedelerimiz için seferberiz. İhtiyaçlarını karşılamak adına gerek kurumlarımız gerekse hemşerilerimiz gayretli bir çalışma sergiliyor. Bu çerçevede depremden en çok etkilenen kesim olan çocuklarımızın kötü günleri bir an önce unutmaları adına onları MEGA eğitimlerimiz ve oyunlarımızla tanıştırdık. Onlar da aileleri de çok mutlu oldu. Bu yöndeki çalışmalarımız önümüzdeki günlerde de devam edecek.” dedi.

meram-oyun-parki-1.jpg

OYUN ALANI KURULDU

Meram Belediyesi Hatay’da, çocuklar için oyun alanı kurdu. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş öncülüğünde, belediye çalışanları tarafından yapılan alan, Hatay Stadyumu’nun yanında bulunan çadır kentteki çocuklar için düzenlendi. Yapılan oyun alanında çocuklar büyük mutluluk yaşadı.

Meram Belediyesinin var gücüyle çalıştığını vurgulayan Başkan Kavuş, “Hatay Stadyumu’nun yan tarafında oluşturulan çadır kentteki kuzularımız için çocuk oyun gurubu montajını gerçekleştirdik. Bölgedeki ekiplerimiz, depremden etkilenen vatandaşlarımızın biraz olsun mutlu olabilmesi için var güçleriyle çalışıyorlar. Hepsinden Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.

karatay-hayvanat-bahceesi-2.jpg

HAYVANAT BAHÇESİNİ VE TRAFİK PARKINI GEZDİLER

Karatay Belediyesi, depremden etkilenen ve Konya’ya gelen çocuklar için etkinlik düzenledi. Çocuklar Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ni gezdikten sonra Karatay Trafik Eğitim Parkı’nda da eğlenceli vakit geçirdiler.

Çocukların yaşadıkları zor anları unutturmak için çalıştıklarının altını çizen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Depremzede çocuklarımızın yaşadıkları zor anları bir nebze de olsa unutturmak amacıyla bir çalışma başlattık. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta Karatay Kent Konseyimiz ve Sen Değerlisin Derneği iş birliği ile Konya’da misafir edilen aileler ve çocuklarıyla ilgilenecek gönüllülere yönelik bir eğitim semineri düzenledik. Bugün de 3. ve 4. sınıf öğrencilerimizi Karatay Hayvanat Bahçemizde ve Karatay Trafik Eğitim Parkımızda misafir ettik. Minik yavrularımız bahçemizdeki hayvanları görme imkanı buldu. Yine aynı program çerçevesinde trafik eğitim parkımızda oynayarak hem eğlendiler hem de trafik kurallarını öğrendiler. Depremzede çocuklarımıza yönelik bu etkinliğimizi sürdürmek istiyoruz. Onlar mutlu olunca biz daha çok mutlu oluyoruz. Yeter ki onlar gülsün. Biz deprem nedeniyle yaşanan olumsuzlukları unutturmak ve hayatlarını normalleştirmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya gayret edeceğiz” sözlerine yer verdi.

karatay-hayvanat-bahceesi-1.jpg

OYUNCAKLARINI KARDEŞLERİYLE PAYLAŞTILAR

Karatay Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi de, depremin etkilediği bölgedeki çocuklar için “Oyuncağını Kardeşinle Paylaşır mısın?” adlı oyuncak bağışı kampanyasına yardımlar sürüyor.

Kampanya bugün itibariye sona erecek. Çocuklar için çalışmalarına devam edeceklerini aktaran Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Karatay Belediyesi olarak deprem bölgesine oyun parkı kurulumu ve oyuncak hediyesi gibi birçok çalışma yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Ben de bir tebessüme vesile olayım diyen hemşerilerim genç arkadaşlarımın anlamlı kampanyasına dahil olabilirler. Var olun gençler.” sözlerine yer verdi. Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Ahmet Babuççu ise, “Çocuklarımızın çoğu deprem diye bir şeyin belki de varlığından haberdar değildi. Bu gerçekle sarsıcı bir şekilde karşılaştılar. Ailesinden kayıplar yaşayan, kayıp yaşamasa bile en güvenli bildiği evinin, yuvasının, okulunun yıkıldığını gören çocuklarımız oldu. Bizler de çocuklarımız için bir kampanya başlattık. Tüm hemşerilerimizi kampanyaya ilgi göstermeye davet ediyoruz.” diye aktardı.

selcuklu-sanat-akademisi-1.png

SANAT AKADEMİSİ İLAÇ OLDU

Selçuklu Belediyesi öncülüğünde Selçuklu Sanat Akademisinde anne-çocuk etkinlikleri düzenlendi. Depremden etkilenen ve Konya’ya gelen aileler, çocuklarıyla birlikte Sanat Akademisinde drama, tiyatro, yüz boyama gibi etkinliklere katıldılar.

Etkinlik sonunda çocuklara çeşitli hediyeler de verildi. Biraz da olsa çocukları mutlu etmek istediklerini belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Selçuklumuzda misafir ettiğimiz depremzede vatandaşlarımız için plânladığımız Anne-Çocuk etkinliklerimizi gerçekleştirdik. Sanat Akademimizin düzenlediği etkinlikler, depremden etkilenen çocuklarımız ve ailelerimize bir nebze ilaç olacak. Yüzünüz hep gülsün çocuklar.” İfadelerinde bulundu.

• BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

 Muhabir
Etiketler :