“Çocuklarin yüzü gülecek”

Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seçer, “Konya’nın yakın çevre ilçelerinde bulunan yetimlere bayramlık kıyafetler hediye ederek yüzlerce çocuğun yüzünü güldüreceğiz” dedi
“Çocuklarin yüzü gülecek”

Son zamanlarda Afgan ve Suriyeli mültecilerin artmasıyla birlikte taşrada ve merkezde çalışmalarının devam edeceklerini belirten Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seçer, “Konya merkezdeki ailelerimiz, derneğimize gelerek aşağı kattaki marketimizden ihtiyaçlarını alıyorlar. 4 yıldır uyguladığımız sistem dâhilinde köylerdeki Milli Eğitim ile protokol imzalayıp ihtiyaç sahibi çocukları öğretmenlerimiz belirliyorlar. Gruplar halinde çocuklarımızı derneğimize getirdiklerinde bayramlıklarını giydirip veriyoruz. Bu yıl, hem kırtasiye malzemesi hem de kışlık giysisi olarak yaklaşık 4 bin 500 çocuk giydirdik. Şimdiki hedefimiz ise bayrama 2 bin çocuğumuzu giydirmek. Yurtdışındaki ülkelerde de iftarlıklarımızı ve ramazan kumanyalarımızı vereceğiz. Daha önce sipariş verdiğimiz su kuyuları vardı. 3 yerde de mescidimiz var. Giden arkadaşlarımız kuyuların ve mescitlerin açılışını yapacak. Yaptığımız faaliyetleri, Konyalı hayırseverlerin desteği ile yapıyoruz” dedi

2-20180521170432.jpg

“YÜZLERCE ÇOCUĞUN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEĞİZ”

Ramazan ayına özel yapılacak çalışmalarla yurt içi ve yurt dışında birçok ihtiyaç sahibi aileye ulaşacaklarını vurgulayan Seçer, “Kumanya bedelini 150 TL olarak belirledik. Yurt içi çalışmalarında ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinde iftar sofraları açacak. Dernek çalışmalarına gönüllü destek veren ev hanımlarının hazırladığı yemeklerle aileler ziyaret edilecek ve yapılan iftarla bu evlerde güzel bir birliktelik sağlanacak. Hastane acil servislerinde gözlem altında bulunan hasta yakınlarına iftar kumanyası dağıtılacak. Ayrıca,  Konya’nın yakın çevre ilçelerinde bulunan yetimlere bayramlık kıyafetler hediye ederek yüzlerce çocuğun yüzünü güldüreceğiz” şeklinde konuştu.

3-844.jpg

“YETİM EVLERİNİN İHTİYAÇLARI GİDERİLECEK”

Dost Eli Derneği yurt dışı Ramazan çalışmalarının ise Nijer, Burkina Faso, Zimbabve, Togo, Benin, Komor Adaları, Moro, Etiyopya, Somali, Bosna Hersek de gerçekleştireceğinin altını çizen Seçer, “Bu ülkelerde iftar yemeği, gıda dağıtımları ve nakdi yardımlar yapılırken özellikle yetim evlerinin ihtiyaçları giderilecek. Ayrıca özellikle Afrika’da yapımı devam eden su kuyuları ve mescitlerden tamamlanmış olanlar faaliyete açılırken bu çalışmalara yenilerini eklemek için yer tespitleri yapılacak” diye konuştu.

5-252.jpg

“TÜRKİYE’NİN PAYLAŞMA RUHU İÇERİSİNDEKİ KARDEŞLİĞİNİ TAŞIYACAĞIZ”

Dost Eli Derneği’nin Ramazan ayı içerisinde yapacağı çalışmalarla ilgili bilgi veren Seçer, “ Ümmetin kucaklaşmasının gerçekleştiği, kulluk ve iyiliğin seferberliği Ramazan ayının tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Dost Eli Derneği olarak geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda Ramazan ayı içerisinde birçok hayırlı çalışmaların gerçekleşmesi için çalışacağız. Gönüllülerimiz ve bağışçılarımızla el ele verip hep birlikte görülmesi, duyulması, elinden tutulması gereken mazlumlara ulaşacağız. Ümmet birliği şuuruyla yoksul, mazlum ve yetimlere kucaklaşacağız. Ulaşabildiğimiz ülkelere Türkiye’nin paylaşma ruhu içerisindeki kardeşliğini taşıyacağız .” dedi. Yapılacak yardım çalışmaları hakkında bilgi almak ve destek vermek isteyenler için bilgi veren Seçer, sözlerine şu şekilde son verdi: “Dost Eli Derneği merkez binası başta olmak üzere önde gelen alış veriş merkezleri ile şehrin önemli noktalarında faaliyetlerin anlattığı tanıtım stanlarının bulunacağını söyledi. Dernek görevlilerin vatandaşların arzusu üzere fitre, zekât vb. bağışlarını alacağını bu stantlar Ramazan ayı boyunca irtibat noktası olarak hizmet verecek.”

YİĞİT BERKAY ÇOPUR / YENİ HABER GAZETESİ

4-495.jpg