Çocuklarıyla güzel vakit geçirmek isteyen ailelere "B planı"

Çocukların aileleriyle beraber ürettikleri, öğrendikleri, sosyal aktiviteler yaptıkları Aile Kulübü, "Aile ve Çocuk Festivali" etkinliği ile açıldı- Aile Kulübü kurucusu Uysal: - "Çocuklar her şeyi hazır aldıkları için üretimden habersizler. Onların, atöl
Çocuklarıyla güzel vakit geçirmek isteyen ailelere "B planı"

ANKARA (AA) - Çocuklarıyla güzel vakit geçirmek isteyen ailelere alternatif olan Aile Kulübü'nün açılışı, renkli etkinliklerin gerçekleştirildiği "Aile ve Çocuk Festivali" ile yapıldı.

Bilkent'te bir alışveriş merkezinde açılan Ma&me&pa Aile Kulübü, Aile ve Çocuk Festivali etkinliğiyle hizmete girdi. Üç dekarlık alanda bebek yüzme havuzu, marangozluk ve origami atölyesi, çocuk oyun alanları, ailelerin çocuklarına masallar okuduğu çocuk kütüphanesi, çocuk yemek mutfağı, tiyatro ve söyleşi salonları içeren Aile Kulübü'nün açılışında düzenlenen etkinliklere aileler büyük ilgi gösterdi.

Kulübün kurucularından Aysun Bilgici Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üç annenin bir araya gelerek çocukların hayallerini gerçekleştirmek için bir kulüp oluşturduklarını ve açılışı da festival ile renklendirdiklerini belirtti.

Çocukların teknolojiye daha da bağımlı hale gelmemesi, üretime katkı sağlamaları ve tüketen değil üreten bir nesil için festivalde alanları geniş tuttuklarını anlatan Uysal, "Çocuklar her şeyi hazır aldıkları için üretimden habersizler. Biz onların, atölyelerdeki özel makinelerle kendi oyuncaklarını üretmelerini sağlıyoruz. Böylelikle hem özgüvenleri artıyor hem de maddeye bakış açıları değişiyor." dedi.

Ailelerin çocuklarıyla beraber güzel vakit geçirmeleri için onlara bir "B planı" sunduklarını vurgulayan Uysal, başta İstanbul olmak üzere Anadolu'da kulübü yaygınlaştırmak için çalışmalarına devam ettiklerini aktardı.

Festivalin konuklarından ünlü oyuncu Erkan Petekkaya ise bu tür imkanların ülkemizde yaygınlaştırılması gerektiğine işaret ederek, "Biz sokaklarda vakit geçirebiliyorduk ama artık çocuklar teknolojik aletlere, telefonlara kapanıyorlar." diye konuştu.

Bu tür mekanların çocukları daha sosyal, daha birbiriyle ilişkili hale getirilebileceğini vurgulayarak, çocukları kitap okumaya, bir müzik aleti çalmaya, spora, tiyatroya ya da herhangi bir sanat dalına yönlendirmek gerektiğini kaydeden Erkan Petekkaya şunları söyledi:

"Mekanik bir çağda yaşıyoruz. Giderek yabancılaşıyoruz. Şu anda biz büyükler bile 5 kişi bir masaya oturduğumuzda belki iki saat içerisinde yarım saat konuşuyoruz. Çocuklarımızın böyle olmaması için iletişim halinde olmaları için daha sosyal, daha özgüvenli olmaları için bu tür mekanlara çok ihtiyaç var."

Kaynak: