Çocuklarla Türkiye haritası oluşturuldu

İstanbul'da "Bin Minik El Bir Ayak" projesi kapsamında, bin 299 öğrenciyle dokunan "en büyük el dokuma Türk bayrağı", 2 bin çocukla oluşturulan Türkiye haritası kareografisinin ortasında sergilendi.
Çocuklarla Türkiye haritası oluşturuldu

Kağıthane'de "Bin Minik El Bir Ayak" projesi kapsamında, bin 299 öğrenciyle dokunan "en büyük el dokuma Türk bayrağı", 2 bin çocukla oluşturulan Türkiye haritası kareografisinin ortasında sergilendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Hasbahçe Stadı'nda 2 bin çocukla oluşturulan Türkiye haritası kareografisinin ortasında Kağıthane Halk Eğitim Merkezi öncülüğünde, Kağıthane Belediyesi, Kağıthane İlçe Eğitim Müdürlüğü ve Dilhan Derneği tarafından desteklenerek bin 299 öğrenciyle dokunan en büyük el dokuma Türk bayrağı sergilendi.

Etkinliğin başlangıcında saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından 2 bin çocuğun katılımıyla Türkiye haritası kareografisi oluşturulurken, en büyük el dokuma Türk Bayrağı haritanın ortasında sergilenerek izleyicilere sunuldu.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, bu bayrağı 81 ilden çocuğun dokuduğunu ifade ederek, "Vefa duygusuyla Osmanlı Devleti'nin kuruluş yıl dönümünü temsilen bin 299 çocuğumuz bu çalışmanın içinde bulundu. İnşallah bu güzel çalışma Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kabul gördüğünde, tüm bu emekler ve tüm bu güzel çalışmalar taçlandırılmış olacak. Çalışmada emeği geçen herkese, özellikle bayrağımızı dokuyan çocuklara çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Dokunulan bayrağın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sergilenmek üzereCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mayısta takdim edileceği öğrenildi.