Coğrafyanın katili bu adam

ABD’nin Irak işgali ardından bölgeye atanan sömürge valisi Brett McGurk, o tarihten bu yana bölgenin kanını emdi.
Coğrafyanın katili bu adam

Irak’ın ABD tarafından işgal edildiği 2003 yılında Beyaz Saray’ın Bağdat’a ‘devlet başkanı’ olarak atadığı Paul Bremer’in yardımcılığı görevinde bulunan Brett McGurk, aradan geçen 14 yılda, bir cinayet şebekesinin liderine dönüştü. 2015 yılından itibaren sözde “DEAŞ’la mücadele” için Beyaz Saray Özel Temsilcisi olarak atanan McGurk, ABD’nin sömürge valisi olarak birçok suça imza attı. Halen terör koridorunun planlandığı bölgede bir numaralı isim olarak gösterilen McGurk, Suriye’de 2015 yılına dek 1500-2000 kişilik basit bir terör grubu olan PYD’yi adeta ‘orduya’ dönüştürdü. McGurk, PKK kontrolündeki bölgelerde teröristlere alan açmak için 13 bine yakın sivilin öldürülmesi emrini verdi. Bu sivillerin 4 bin 200’ü Rakka’da katledildi. ABD başkanları George Bush ve Barack Obama’nın ardından Donald Trump da bölgede McGurk ile çalışmaktan vazgeçmedi.

PEŞMERGE-PKK ORDUSU

Irak’ta göreve başladığı 2003 yılından itibaren Şiilerle Sünnileri birbirine düşüren, PKK’nın başını çektiği bir terör devleti kurmak için her şeyi yapan McGurk, aradan geçen sürede 3 milyonu aşkın Müslüman’ın katledilmesinin de sorumlularından biri oldu. PKK’lı teröristlerin korunmasında baş rolü oynayan sömürge valisi McGurk, Ayn el-Arab’daki DEAŞ tiyatrosunun ardından PKK/PYD’ye verilecek binlerce TIR’lık silah, cephane ve zırhlı araç konusunda Washington’u ikna etti. Kandil-Talabani-Barzani yakınlaşmasının da mimarı olan McGurk, Suriye’de PKK-PYD’li teröristlerle Kuzey Irak’taki Peşmerge gücünü birleştirip ikisinden müteşekkil bir ordu kurmayı planlıyordu.

ÖRTÜLÜ ÖDENEĞİ VAR

Suriye ve Irak’ta yürüttüğü faaliyetler için sınırsız imkanlara sahip olan McGurk’a Washington yönetimi örtülü ödenek tahsis etti. Irak ve Suriye’de olduğu kadar Körfez ülkelerinde de faaliyet yürüten McGurk, saha faaliyetleri yanında Peşmerge ve PKK’nın uluslararası meşruiyet kazanması amacıyla da diplomatik faaliyet yürütüyor. Halen 72 ülkeden oluşan koalisyonun bir numaralı ismi olan McGurk, son olarak Suudi Arabistanlı bakanı, PKK işgalindeki Rakka’ya getirerek şehrin yeniden inşası için 1,5 milyar dolarlık destek sözü aldı.

Haseke, Münbiç, Ayn el-Arab, Tel Abyad ve Tabka’da kurduğu eğitim kampları ve ABD’den özel olarak getirtilen uzmanlar tarafından 30 bin PKK’lıya eğitim verdiren McGurk, Suriye’nin federal bölgelere ayrılması için de yoğun çaba harcıyor. Askeri eğitimler yanında Kandil ve Haseke’den seçilen 700 kişilik özel ekibe ‘ekonomi’, ‘devlet idaresi’, ‘uluslararası ilişkiler’, ‘mahalli yönetim’ ve benzeri konularda ders verilmesini de sağlayan McGurk’ün tek hayali sözde ‘Birleşik Kürdistan’. Bernard Henry Levy, Peter Galbraith, Bernard Kouchner ve Zalmay Halilzad ile sık sık buluşan McGurk, Irak anayasasının yazıldığı dönem Peşmerge ve PKK lehine birçok maddenin de anayasada yer almasını sağladı.

resized_e316a-3d85c939hollandali.jpg

Kayıtları sildiler

DEAŞ’tan PKK’ya devir teslim törenine sahne olan Rakka’da Hollandalı savaş muhabiri Hans Jaap Melissen, ABD askerlerinin saldırısına uğradı. Tören sırasında ABD Özel Kuvvetlerinin PKK’lılar gibi giyindiğini ve kendisinin bu anları kayda aldığını belirten Melissen, bunu gören askerlerin, kamerasını zorla alıp görüntüleri sildiğini anlattı. Melissen’e Twitter hesabındaki mesajında ABD-PKK birlikteliğine açıkça şahit olduğunu kaydetti.

resized_fc40f-80c941edrakka3.jpg

Katliam halayı

Günde ortalama 37 ton bombayla taş taş üstünde bırakılmayan Rakka, viraneye döndü. ABD'nin teröristleri PKK'lılar da Müslüman katliamını kentin göbeğinde halaylarla kutladı.

YENİ ŞAFAK