İshak Orhan

İshak Orhan

Çok önemli

Çok önemli

Çok kıymetli dostlarım. Bazı sıkıntılarımız nedeniyle maalesef “denize düşen yılana sarılır” hesabı hemen sığınacak birilerini arıyoruz. Bu gayet normal bir davranış ancak, kendimizi tam olarak bilmediğimiz için, kendini bilmeyenlere kul oluyoruz. Allah’tan başkasına kul olunmaz. 
 
Eğer birileri size ”Ben uçuyorum, şunu görüyorum vb.” sözler söylüyorlarsa bunlara asla inanmayın. Her şey zaten aşikâr, herkes görüyor fakat gördüğünün bilincinde değil. 
 
Ayrıca sizi rant için kullanıyorlarsa ,“Baba himmet, oğul hizmet” gibi deyimler ön plandaysa dikkatli olun. Hizmet tüm insanlaradır, sadece ben şeyhim, mürşidim, diyenlere değil.  Özellikle tasavvufu bunun için kullanan pek çok şarlatan var maalesef.
 
“Ben evliyayım” diye ortaya çıkan veya birilerinin “bu evliyadır” dedikleri insanları iyice araştırın. O, evliya imiş” diye her dediğine doğru deyip o insana kanan, aklını hiç kullanmayan, ondan medet bekleyen insanlar, her türlü cevherin kendilerinde olduğunu bilirlerse bu oyunlara gelmeyeceklerdir.
 
Tüm insanlarımızı kendilerini bilmeye davet ediyoruz. Bunu bilmek her derde devadır. Yani, biz hem dert, hem de dermanız. 
 
TÜM İNSANLARIMIZIN KENDİNİ BİLMESİ VE KENDİNDEN KENDİNE GELMESİ İÇİN İNSANLIĞA ÇAĞIRIYORUM.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İshak Orhan Arşivi
SON YAZILAR