“Çok özlenen bir dönüş oldu”

62 yıl aradan sonra yayın hayatına başlayacak olan Anadolu Kliniği Tıp Dergisi’nin tanıtım toplantısı ve Hayat Vakfı Konya Şubesi’nin açılışı Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Eşi Dr. Sare Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.
“Çok özlenen bir dönüş oldu”

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ndeki programa Konya Valisi Muammer Erol, Ak Parti Konya Milletvekilleri Dr. Leyla Şahin Usta ve Dr. Hüsniye Erdoğan, Ak Parti Kütahya Milletvekili ve Hayat Vakfı Ankara Şube Başkanı Prof. Dr. Vural Kavuncu, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Eşi Emine Şahin,  Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

PROF. DR. ŞAHİN, “DERGİNİN TEKRAR YAYIN HAYATINA BAŞLAMASINDAN ÇOK BÜYÜK BİR MEMNUNİYET DUYDUM”

Programın açılışında söz alan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Böylesine güzide misafirleri burada ağırlama fırsatı verdiği için Hayat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özdemir’e teşekkür eder, minnet ve şükranlarımı sunarım. Ankara’da tıp eğitimi aldığım yıllarda Türkiye Klinikleri Tıp Bilimleri Dergisi ile de tanıştım. Ve tüm öğrencilik hayatım o derginin editörleriyle, yazarları arasında yazı götürüp getirmekle geçti. Editörlerin tüm birikimlerini yakından izleme ve gözleme fırsatı yakaladım. Daha sonra da genel yayın yönetmeni olarak derginin başında bulundum. O dönemlerde bilimsel makale yazımından ne kadar uzak bir tıp camiası var diye düşünmüştüm ama daha sonra o tarihlerden 50 sene önce çıkmış olan Anadolu Kliniği Dergisi’nin makalelerini gördüğümde çok büyük bir değeri kaçırmış olduğumuzu fark ettim. Çok daha bilimseldi. Böylesine değerli bir derginin tekrar yayın hayatına başlamasından çok büyük bir memnuniyet duydum. Yürekten destekliyorum. Yeniden hayata kazandıran herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

DR. DAVUTOĞLU, “62 YIL ARADAN SONRA ÇOK GÜZEL BİR DÖNÜŞ”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Dr. Sare Davutoğlu, “Sizlerle bugün burada Anadolu Kliniği dergisinin üçüncü baharını gerçekleştirmiş olacağız. Bundan büyük memnuniyet duyuyorum. Öğrenciliğimin ilk günlerinden beri çalışmaya başladığım Hayat Vakfı’nın böylesine güzel faaliyeti için buradayız. 62 yıl aradan sonra bugün ile birlikte Anadolu Kliniği Dergisi tıp yayıncılığına çok güzel bir dönüş yapacak. Ayrıca Hayat Vakfı’nın Konya’da bir şube açması da beni heyecanlandırıyor.  Bilgimizi kendimizin üretmesi çok önemli. Aynı zamanda bu bilginin kayıt altına alınırken doğru kullanılması da aynı derecede öneme sahiptir. Anadolu Kliniği’nin tekrar yayın hayatına başlamasıyla buna katkı sağlayacağına bütün kalbimle inanıyorum.” dedi. 
HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU