Gülşen Yılmaz

Gülşen Yılmaz

Çöp nedir, nereye dökülür?

Çöp nedir, nereye dökülür?

Şimdi size bu başlık altında bir gerçek bir de mecaz anlamdaki çöpten bahsedeceğim.
 
İlki bildiğiniz çöp işte. Ama artık 21. yüzyıl Türkiye’sinde ve büyükşehir vasfı olan Konya gibi bir şehirde ulu orta yerlerde çöp görmek çok nahoş bir durum oluşturuyor.
 
Biz mi insanlığımızı unutuyoruz yoksa belediye mi çalışmıyor bir çözelim artık. Yani Zafer Meydanı’nda mağazaların önünde her gün iş dönüşü gördüğüm koca koca çöp poşetleri beni gerçekten sinirlendiriyor.
 
Üstelik bazen oralara öbek öbek çöp poşetleri ve kutuların konulduğunu gören insanların da uzaktan üzerlerine çöp fırlatması deli olmamı bile sağlıyor.
 
Anlamıyorum, galiba yol kenarında çöp topluluğu görünce, denk gelen yerine elindeki çöpü sallamak meşru mu oluyor.
 
Yapmayın koca koca insanlarız. Ve elinden tuttuğun çocuğunda görüyor bu yaptığın hareketi! Konya’nın orta yerinde her yer çöp kaynıyor. Yani bu durum bir tek benim canımı sıkıyor olamaz değil mi?
 
Belediyenin bu konuda çalışmaları vardır elbette… Eğer ki yetmiyorsa artıralım. Özellikle şu yaz günlerinde şehir dışından gelen misafirlerimizin bile dikkatini çekiyor çöp yığınlarımız!
 
Tamam, burada belediyeleri suçlayalım. Güzel. Zaten kendimizden başka her şeyi herkesi suçlamayı severiz milletçe…  
 
Ama sadece bununla yetmiyor emin olun. Sorunun büyüğü bizde… Ne yapılmalı? Ciddi ciddi okullarda bile verilsin bunun dersi gerekiyorsa… Çünkü bakıyorsun çocuğunu bu konuda yetiştirecek anne babalar kendileri zaten elindeki pet şişeyi yere fırlatıyor. Bunu yaparken nasıl mideniz kabul edebiliyor anlamıyorum.
 
Çevrecilikten bir haber bir nesil geliyor bizim sayemizde!
 
****
 
Şimdi gelelim ikinci çöpe… Aslında sorun aynı. 21. yüzyıl Türkiye’sinde hala türban konusunu kullanıp provokasyon çıkarmaya çalışan çöplerden bahsediyorum.
 
Çoğunuz görmüşsünüzdür. Sosyal medyada başörtüsü örtmüş bir genç kız müstehcen danslar yapıyordu. Sonra video dallandı budaklandı. Ekşiciler, twitter kullanıcıları, instagram hesapları ayağa kalktı. Herkes bir şey söyledi.
 
Videonun provoke amaçlı çekildiği izleyince çok net anlaşılıyor. Tabi anlayana ya da anlamak isteyene…
 
Zaten de öyle oldu.
 
Videodaki kızın gerçekte örtülü olmadığı video çekerken başörtüsü örttüğü anlaşıldı. Ama benim tüm resimde gördüğüm manzara beni çok üzdü.
 
Hala ve hala bu tür videolarla galeyana gelen bir ülkeyiz.
 
Bir türlü aşamıyoruz.
 
Bir türlü asparagas olduğunu düşünmeye çalışmıyoruz. Hemen gaza geliyoruz. Asıyoruz. Kesiyoruz. Toplumsal kaoslara milletçe hep hazırız.
 
Neymiş, ne değilmiş demeden sayfalarca entryler doldurmak, balıklama atlamak sözde zeki geçinen sözlükçülere hiç yakışmıyor mesela…
 
Tabi bu videoları servis edenler de diyor ki Türkiye aynı Türkiye…
 
Kibrit çakmaya devam edebiliriz.
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gülşen Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR