Copa America'nın 4. gününde Arjantin Şili'yi yendi

Futbolda 100. yıl anısına ABD'de düzenlenen ve 4. gününde Arjantin'in şili'yi 2-1 yendiği Coba Amerika'da milli marş sorunu da büyüyor.
Copa America'nın 4. gününde Arjantin Şili'yi yendi

 Futbolda 100. yıl anısına ABD'de düzenlenen 45. Copa America'nın 4. günündeArjantin, Şili'yi 2-1 yendi.

D Grubu maçında Arjantin ile Şili, California'nın Santa Clara kentinde Levi's Stadı'nda karşılaştı.

İlk yarısı golsüz geçen mücadelede Arjantin 51. dakikada Angel Di Maria ve 59. dakikada Ever Banega'nın attığı gollerle 2-0 öne geçti. Şili ise Jose Pedro Fuenzalida ile 90+3'te fileleri havalandırsa da mücadeleden 2-1 mağlup ayrıldı.

Milli marş sorunu büyüyor

Turnuvada, son iki gün içinde ikinci kez milli marş krizi yaşandı. İki takım arasında oynanan karşılaşma öncesinde Şili'nin milli marşının çalınmasının ardından ABD'li rap şarkıcısı Pittbull'un parçası hoparlörden dinletildi. Şilili futbolseverler, bu durumu tepkiyle karşıladı. Dün, Uruguay milli marşının yerine ise yanlışlıkla Şili'ninki çalınmıştı. Organizasyon yetkilileri, yaşanan bu durum nedeniyle özür dilemişti.

Gruptaki diğer maçta ise Panama, Bolivya'yı 2-1'lik skorla yenerek 3 puanın sahibi oldu. Orlando kentindeki Camping World Stadı'nda oynanan mücadelede, Panama'nın gollerini 11'inci ve 87'nci dakikalarda Blas Perez atarken, Bolivya'nın tek golü ise 54. dakikada Juan Carlos Arce'den geldi.

A Grubu'nun ikinci maçlarında yarın TSİ 03.00'da ABD-Kosta Rika ve 05.30'da Kolombiya-Paraguay karşılaşacak.