Çorum'da 20 hakim ve savcı tutuklandı

Çorum'da FETÖ darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 25 hakim ve savcıdan 20'si tutuklandı, 5'i adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
Çorum'da 20 hakim ve savcı tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Çorum'da adliyeye sevk edilen 25 hakim ve savcıdan 20'si tutuklandı, 5'i adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirilen 25 hakim ve savcı, savcılıktaki sorgularının ardından "Anayasayı ihlal, hükümete silahlı isyan, silahlı örgüte üye olmak" suçlarından tutuklama istemiyle mahkemeye çıkarıldı.

Savcılar Yener Yavuz, İlhan Ocak, Asım Özsaraç, Serkan Taş, Ömer Faruk Kurşun, İsmail Tokar, Aykut Balcı, Vahit Kaybal, Ünal Ulus, Tahir Kaplan, Hayrettin Semerkant ile hakimlerden Akar Karasu, Ali İhsan İpek, Ayvaz Cebre, Sefer Özer, Abdullah Solak, Muharrem Başkaya, Muhammet İkbal Yardımcı, Ömer Kaya ve Şükrü Erkal tutuklandı. 5 hakim de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Savcılık, hakimlerden birinin serbest bırakılmasına itiraz etti.

Öte yandan haklarında yakalama kararı çıkarılan savcı Mehmet Burak Uzun'un Erzincan'da, hakim Ömer Şengül'ün de İzmir'de güvenlik güçlerine teslim olduğu öğrenildi.

Hakkında yakalama kararı bulunan Afşin Hakimi Fatma Çelik'in de Çorum'da yakalanarak SEGBİS sistemi ile sorgusu yapıldıktan sonra Elbistan Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen tutuklama kararı gereğince Çorum L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna alındığı bildirildi.

Firari savcılar Fikret Seçen, Uğur Özcan ve İbrahim Somuncu hakkında da yakalama emri çıkarıldı.