ÇOSKF'den çocuklara destek

- Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu, 2010 yılından beri çocuklara yönelik projeleriyle dikkati çekiyor
ÇOSKF'den çocuklara destek


İSTANBUL (AA) - Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu (ÇOSKF), kurulduğu 2010 yılından itibaren çocukları çeşitli etkinliklerle bir araya getirdi.

Faaliyetleriyle ilgili bilgi veren ÇOSKF Başkanı Mehmet Mutlu, federasyonun 9 Ocak 2010'da İstanbul'da faaliyete geçtiğini belirterek, "Halen federasyonumuza kayıtlı 320 civarında spor kulübü bulunuyor. Bir o kadar da müracaatlarını yapmış olan kulüp var. Sivil Toplum Kuruluşu olarak çalışmalarını sürdüren federasyonumuz, çocuklarımızın ileride hangi spor branşlarında başarılı olabileceklerini saptama amacında. Oyun ortamında büyüyerek barış duygusuna sahip olan ve etrafına faydalı nesil yetiştirme gayesindeyiz." ifadelerini kullandı.

Dünya çocuklarına yönelik çalışmalar da yürüttüklerini kaydeden Mutlu, şu görüşleri paylaştı:

"Türkiye'de misafir ettiğimiz depremzede Japon çocuklarımızla acılarını hafifletmek için, sokak oyunları oynadık. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında federasyon olarak, Kamerun'daki yetimhanelere gittik. 2016'da dünyada benzeri olmayan bir proje gerçekleştirdik ve Islahiye'de bulunan misafirhanemizdeki başka ülke çocukları için sahalar yapıp, 450 çocuğumuz için geleneksel oyun liglerimizi başlattık. 2017 yılından bu yana 'Oyun Karavanı Yollarda' isimli projemizi hayata geçirerek Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da yaşayan çocuklarımıza festivaller yaptık. Turnemizi 81 ilimizdeki çocuklarımızla buluşana kadar sürdüreceğiz. Emin olduğumuz tek şey ulaştığımız tüm çocuklarımızın, büyüdüklerinde çocukluklarına dair hatırlayacakları güzel anılar içerisinde yer alacağımızdır."


Kaynak: