"Cumartesi Anneleri" 674. kez buluştu

Eyleme TBMM Başkanvekili Sancar ve HDP Eş Genel Başkanı Buldan da katıldı
"Cumartesi Anneleri" 674. kez buluştu

İSTANBUL (AA) - Kayıp yakınlarının oluşturduğu "Cumartesi Anneleri"nin, 27 Mayıs 1995'ten bu yana her cumartesi yaptığı oturma eyleminin 674. hafta etkinliği İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirildi.

Galatasaray Meydanı'nda toplanan ve kayıp yakınlarının fotoğraflarını taşıyan grup, oturma eylemi yaptı.

Burada konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 23 yıldır bu meydanlarda kayıplarını arayanlarla, asker annelerinin acılarını asla ayırt etmediklerini belirterek, "Bir gün 'Cumartesi Anneleri' ve asker anneleri el ele vererek bu ülkeye barış getireceğiz. Ölümlere karşı el ele vereceğiz. Bu meydanda oturan tüm kayıp yakınlarına şunun sözünü veriyoruz. Bu mücadele kayıplar bulunana kadar, faili meçhuller açığa çıkana, bu ülkeye barış gelene kadar devam edecek." dedi.

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok da kayıp yakınlarının her hafta burada toplandığını anımsatarak, "Hepimize düşen, kardeşliğe ve barışa olan inancımızı yitirmemektir, haklı adalet talebimizi yinelemektir." ifadesini kullandı.

Eyleme katılanlardan Hanife Yıldız ise oğlu Murat Yıldız'ın 23 yıl önce gözaltındayken kaybolduğunu ileri sürerek, bulunması için yetkililerden yardım talep etti.

İnsan Hakları Derneği (İHD) adına Mukaddes Şamiloğlu 674. haftanın basın açıklamasını okudu.

Eyleme TBMM Başkanvekili ve HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, HDP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, CHP İstanbul Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve çok sayıda kişi katıldı.



Kaynak: