Cumhur İttifakı geliri artıracak

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ile MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan gazetemizi ziyaret etti. Kalaycı, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Türkiye’de yeni bir sosyal devlet anlayışı başlatacaklarını ifade eden Kalaycı, “Talep temelli sistemden, hak temelli sisteme geçiş yapılacak. Belli bir gelirin altında hiçbir aileyi bırakmayacağız.” sözlerine yer verdi.
Cumhur İttifakı geliri artıracak

Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Mustafa Kalaycı ile Başkan Remzi Karaaslan, Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Lokman Koyuncuoğlu’nu ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Seyfullah Koyuncu’yu ziyarette bulundular.

Milletvekili Kalaycı ve Başkan Karaaslan, Konya’da yapılan yatırımlarından, çalışmalardan ve yapılacak olan projelerden bahsettiler. Asgari ücrete yapılacak olan zam hakkında bilgilere yer veren Kalaycı, “Temmuz ayında asgari ücrete bir zam yapılacak. Şu anda Merkez Bankamızın 6 aylık enflasyon beklentisi yüzde 21. Refah payıyla bunun yüzde 30’u geçeceğini düşünüyorum. İnşallah asgari ücrete yüzde 30’un üzerinde bir zam gelecek. Emekli aylıklarında da aynı şekilde 6 aylık üzerinden bir zam yapılıyor. Buna da refah payı ilave edileceğini Cumhurbaşkanımız da ifade etti. Asgari ücretlilere ve emeklilere Temmuz ayında yüzde 30’un üzerinde bir iyileştirme zammı gelecek.” dedi.

ailelerin-ekonomik-2.jpg

‘BELLİ GELİRİN ALTINDA HİÇ KİMSEYİ BIRAKMAYACAĞIZ’

Gelirlerle ilgili seçim vaatlerinden bahseden Kalaycı, “Eskiden refah payı verilmiyordu. Ama şükürler olsun ekonomimiz belli bir ivme kazandı. Devletimizin bütçesi buna imkan verecek güçte. Ocak ayında normal zam yüzde 15 idi. İlave yüzde 15 refah payı verilerek yüzde 30’a çıkarıldı. Temmuz’da da aynı durumun olacağını düşünüyorum. Sosyal yardım uygulamasıyla ilgili hem AK Parti’nin hem de Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir vaadi var. Belli bir gelirin altında kalan vatandaşımıza bu geliri sağlama garantisi vereceğimizi seçim beyannamemizde ifade ettik. Bu da şu şekilde; Mevcut asgari ücret üzerinden düşünürsek, sosyal yardım uygulamasında net asgari ücretin bir ailede kişi başına düşen geliri 3’te birin altındaysa sosyal yardım yapılıyor. Bundan yola çıkarsak, 4 kişilik bir ailede bugünkü asgari ücrete göre 12 bin 400 lira civarında bir gelir garantisi vermiş olacağız. Temmuz’da da asgari ücret yükseleceği için 15 bin liraya kadar çıkacak. Talep temelli sistemden, hak temelli sisteme geçiş yapılacak. Belli bir gelirin altında hiçbir aileyi bırakmayacağız.” sözlerine yer verdi.

ailelerin-ekonomik-1.jpg

‘GURUR YAŞIYORUZ’

Türkiye’de her gün farklı alanlarda bir gurur yaşadıklarını vurgulayan Kalaycı, “Her gün gurur yaşıyoruz. Havacılık, savunma sanayi, uzay alanındaki gelişmeleri hep beraber yaşıyoruz. Milletimiz, Konyalı hemşerilerimiz bunların her biriyle gurur duyuyor. Türkiye artık kendi sanayisini savunma sanayi, enerji otomotiv gibi her alanda yerli ve milli üretimi sağlar bir hale geldi. 2019 yılında teknolojiye dayalı sanayi hamlesi başlatılmıştı. Bunun sonuçlarını alıyoruz. Bunların hepsi gururumuz. Ama Türkiye husumeti olan herkes karşı masaya geldi. Amerika’sından, terör örgütlerine varıncaya kadar hepsi aleni bir şekilde Sayın Kılıçdaroğlu’na ve 6’lı masaya desteğini ifade ediyor. Ben inanıyorum ki Konyalı hemşerilerimiz, Türkiye genelinde milletimiz bunları görüyor. Ama eminim ki milletimiz bunlara izin vermeyecek.” şeklinde konuşarak sözlerine son verdi.

 Muhabir
Etiketler :