Cumhur İttifakı Konya belediye başkan adaylarını tanıttı

31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Konya’nın ilçelerinde aday gösterilen isimler Cumhur İttifakı tarafından Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.
Cumhur İttifakı Konya belediye başkan adaylarını tanıttı

AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, ilçe adaylarını tek tek açıkladı.

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Yeni dönemde de yine yarışta olacak arkadaşlarımız olduğu gibi, nöbeti devralma hazırlığına giren kardeşlerimiz de var. Ben başta, bu seçim döneminde aday adaylığı yarışıyla hem AK Partimiz’e hem de Milliyetçi Hareketçi Partimiz’e müracaat ederek bu yarışta ben de varım diyerek duruşunu bozmayan, nasibini bozmayıp, biz dava adamlarıyız diyenlerden Allah razı olsun diyorum. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu kutlu yürüyüş günübirlik yürüyüş değil arkadaşlar. Birilerine makam mevkii verilen yarışlar da asla değil. İnandığımız değerler etrafında, bizi geleceğe taşıyacak, şehrin insanının hayatını kolaylaştıracak, devraldığımız değerleri gelecek nesillere taşıyacak çalışmaları ortaya koyan. Bu işe gönül verenlerin yarışa girip, nasip kimdeyse de aday olarak bu çalışmalarda yer alıp seçim dönemlerinde de tüm teşkilat kademeleri olarak hep birlikte el ele omuz omuza Cumhur İttifakı’nın 31 ilçenin tamamında olduğu gibi büyükşehirde de yeni rekorları kırmak için büyük bir heyecanı yaşıyoruz. Bugün bu salonda da bunu görüyoruz.

hasan-angi.jpg

2019 Seçimlerinin heyecanını da yaşarken, o seçimlerden başarıyla çıktık. Ama kısa bir dönem sonra, elim bir cinayete kurban giden İhsan Öztoklu kardeşimi rahmetle anıyorum. Pandemide Halit Oflaz kardeşimiz aramızdan ayrıldı. Allah mekanını cennet etsin. Önümüzde sıkı çalışacağımız bir iki aylık dönemimiz var. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki AK Kadrolar, Sayın Devlet Bahçeli Bey’in liderliğindeki MHP kadroları, bütün ilçelerimizde el ele gönül gönüle bu çalışmaları yürüteceğiz. Duyuyorum ki bizden veya MHP’den aday adayı olmuş, ancak adaylık başka kardeşimize kalınca başka parti arayanlara da bir sözüm var: Siz dava adamıysanız burada olmalıydınız! Gidip eğer başka kapılar çalmışsanız tercih sizin. AK Parti’nin veya MHP’nin adını kullanmayın. Biz bu yarışta kendi adaylarımızla varız ve Allah’ın izniyle de 31 Mart akşamında yine hep birlikte bu büyük başarının heyecanını, coşkusunu yaşayacağız. Kıymetli hemşehrilerimiz 2002’den beri gösterdikleri duruşla yine rekor oy verecektir, aziz milletimizin ilk günden beri Sayın Cumhurbaşkanımıza olan o sevdasını yaşayarak geldik. Bu heyecanla durmak yok yola devam dedik. Gerçek belediyeciliğin bu kadrolarda olduğunu tüm milletimiz biliyor. Şov yapan değil, hizmet üreten, gecesini gündüzüne katan ekipler buradakiler. Allah hepimizin yolunu açık etsin. Aday kardeşlerimize kolaylıklar diliyorum. 31 Mart akşamında da tekrar buluşmak üzere hepinizi Allah’a emanet ediyorum” dedi.

ak-parti-konya-aday-tanitim-toreni-001.jpg

CUMHUR İTTİFAKI KONYA’NIN 31 İLÇESİNİ DE KAZANACAK

Cumhur İttifakı’nın Konya’nın 31 ilçesini de kazanacağını söyleyen MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, “Cumhur İttifakı’nın Konya’nın 31 ilçesini de kazanacağını bu salonumuz göstermiştir. Biz hiç kimseye fırsat vermeden Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin dediği gibi ‘önce ülkem ve milletim, sonra partim’ diyoruz. Çünkü dünyada mazlumların, İslam dünyasının, Türk dünyasının iki büyük umudu vardır. Birisi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, birisi de Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’dir. Birileri gibi biz hiçbir zaman laf ebeliği yapmıyoruz.

mhp-konya-il-baskani-remzi-karaarslan.jpg

Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Genel Bahçelimiz Devlet Bahçeli’nin liderliğinde, Konya’da 31 ilçe başkanımızla, 31 ilçe teşkilatımızla birlikte 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta nasıl Cumhur İttifakı’nı güçlü çıkardıysak 31 Mart’ta da aynı birlikteliği sergileyeceğiz. 31 Mart seçimlerde, sayın belediye başkan adaylarımıza başarılar diliyorum. Teşkilatlarımıza ve belediye başkan adaylarımıza diyorum ki: 31 ilçemizde de Cumhur İttifakı’nın belediyelerini hep birlikte destekleyeceğiz inşallah. 31 Mart seçimlerinin Cumhur İttifakı’mıza ve Konya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

konya-buyuksehir-belediye-baskani-ugur-ibrahim-altay.jpg

KONYA GEÇTİĞİMİZ 5 YILDA ÇOK ÖNEMLİ HİZMETLER ALDI

Konya’nın geçtiğimiz 5 yılda çok önemli hizmetler aldığını söyleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya’nın 42 bin kilometrelik alanından, 31 ilçemizden gelen dava arkadaşlarımızın coşkusu 31 Mart akşamında kazanacağımız zaferin göstergesidir. Rabbim sizler gibi dava arkadaşları verdiği için ne kadar şükretsek azdır. 5 yıldır şehrimize hizmet ediyoruz. Belediye başkanlarımızla, teşkilatlarımızla Konya’nın hayallerini gerçekleştirmek için gece gündüz demeden gayrettik, çaba sarf ettik. Artık Konya’da yapılanlar, Konya Modeli Belediyecilik diye sadece Türkiye’de değil dünyanın takip ettiği bir model haline geldi. Bunu bizim kendi başımıza başarmamız mümkün değildi. Bu dönemde birlikte çalıştığımız belediye başkanlarımız bir takım ruhuyla Konya’nın her mahallesine her ilçesine önemli hizmetlerde bulundular. Ben yol arkadaşlarıma buradan sonsuz teşekkür ediyorum. Bazı arkadaşlarımızla devam ediyoruz, bazıları bu vesileyle görevlerini bırakmış olacaklar. Konya’ya hizmet herkese nasip olmaz arkadaşlar. Rabbim hizmetinizi mizanıza yazsın inşallah. Hem bu dünyada hem öbür dünyada karşınıza getirsin. Konya 5 yılda çok önemli hizmetler aldı. Kentsel dönüşümde, kent merkezinde 20 farklı noktada çalışmalar yürütüyoruz. Sanayilerimizin taşınması, ağır bakım ve cephanelik başta olmak üzere yeni alanlar oluşturulması için çabalar sarf ediyoruz. Merkezimizin dışında 28 ilçemizde çok önemli işler yaptık. Su ve kanalizasyon başta olmak üzere pek çok alt yapı hizmeti verdik. Şehir Konakları, Bilgehaneler, yen park alanları, lise medeniyet akademileri oluşturduk. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın gelirini artıracak hizmetler verdik. Bunu yapmanın şerefini ve gururunu yaşıyoruz. İnşallah şimdi güçlü bir Konya için bir adım daha diyoruz. Hazırız, kararlıyız diyoruz, gerçek belediyecilik diyoruz ve yeniden hep birlikte besmele çekiyoruz.

ugur-ibrahim-altay.jpg

Şimdi hep birlikte yeni bir başlangıç yapacağız. Belediyecilik Hz. Mevlana’nın dediği gibi ‘dün dünde kaldı cancağızım, şimdi yeni şeyler söylemek lazım’ inancıyla 31 ilçemizde yeni hizmetler yürüteceğiz. Bizim 31 ilçede tek bir hedefimiz var, Cumhur İttifakı olarak 31 ilçemizin tamamında ipi göğüslemek, belediye başkanı adaylarımızı 1Nisan sabahı görevlerinin başına oturtmaktır. İnsanlar gelir geçer ama davamız kalıcıdır. Bizim için en büyük mutluluk bu davanın bir neferi olabilmektir. İnşallah önümüzdeki 5 yılda da bu davanın bir neferi olarak çalışıp gayret edeceğiz. Yeni dönemde Cumhur İttifakı’nın adayı olarak Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Rabbim bizi mahcup etmesin, bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımıza bize duyduğu güvenden dolayı tüm Konyalılar adına teşekkür ediyor, şükranlarımı arz ediyorum. Bize desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Milliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye de buradan saygılarımı ve sevgilerimiz sunuyorum. Biz bir ve beraber olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz bir şey yok. İnşallah yola çıktığımız arkadaşlarımızla bu kadim şehre hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ak-parti-konya-aday-tanitim-toreni.jpg

KONYA’DA CUMHUR İTTİFAKI’NIN SESİ 31 MART TARİHİNDE BUGÜNE KADAR GÖRÜLMEMİŞ BİR ŞEKİLDE GÜÇLÜ ÇIKACAK

Konya’da Cumhur İttifakı’nın sesinin 31 Mart tarihinde bugüne kadar görülmemiş bir şekilde güçlü çıkacağını söyleyen AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber önce İstanbul, sonra diğer vilayetlerin aday tanıtımlarına gittik. Başka vilayetlere de gidiyoruz. Gerçekten Konya’da Cumhur İttifakı’nın sesinin 31 Mart tarihinde bugüne kadar görülmemiş bir şekilde güçlü çıkacağını, sandıkları patlatırcasına büyük bir Cumhur İttifakı oyunun çıkacağını bu salondan görüyorum. Bu salondaki coşkuyu, pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızla yapacağımız aday tanıtım toplantısında anlatacağım. Değerli Konyalı hemşehrilerimizin muhabbetinin, kararlılığının, Türkiye Yüzyılına inanmışlığının, Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Partili Teşkilatların bir ve beraber olarak 31 ilçemizi kazanmak için büyük bir heyecanla toplandıklarını ifade edeceğim” dedi.

mustafa-elitas.jpg

TÜRKİYE’DE ŞÖYLE BİR GEÇMİŞE DOĞRU HAREKET EDİN

Türkiye’nin belediyecilik anlamında kat ettiği mesafeden bahseden Elitaş, “Türkiye’de şöyle bir geçmişe doğru hareket edin. Ticaret hayatında çok gezme imkanı bulduk, çok şehirleri gezdik. 1980’lerden 70’lerden askerliğimi yaptığım İstanbul’dan öğrencilik yıllarımızdan haftada bir gün banyo yapma imkanımız vardı. Belki şaka gelir; ama gazozla tıraş olmak mecburiyetinde olan insanlar vardı. Çünkü İstanbul, Türkiye, belediyecilik yönünden öylesinde zor günler yaşıyordu ki; çöp dağlarının, susuzluğun olduğu bir İstanbul yaşanıyordu. Bugün liderimiz, o zaman başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 1994 seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Borç batağı içerisindeki, çöp yığınları içerisindeki, susuzluktan kıvranan İstanbul’un dertlerine derman oldu. Türkiye’ye belediyecilik nasıl olurmuş göstermeye başladı. Bugün eğer Türkiye Yüzyılından bahsediyorsak, Türkiye artık yeşil bir hale döndüyse, şehirlerinin yaşanılacak bir şehir olmasında mesafe kaydettiyse, bunda liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında başlattığı belediyecilik hamlesinin Türkiye’ye yayılması etkili olmuştur. 30 yıl önceki Türkiye ile bugünkü Konya’nın halini görüyorsunuz. Tahir Akyürek Bey Konya’ya önemli hizmetler yaptı ve şimdi de Uğur İbrahim Altay Bey, Tahir Akyürek’in bıraktığı bayrağı devam ettirerek Konya’yı dünya şehri haline getirmek için çalışıyor. 4 gün sonra 6 Şubat depremlerinin yıldönümünü anacağız, büyük bir üzüntüyle uyandık. Şimdi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayımız olan 6. Muradımız diyorum, Sayın Murat Kurum Bey, sizin evladınız, sizin içinizden yetişen kardeşimiz, nasıl ki 6 Şubat depreminde 3 ay süreyle günde 2 saat, belki uykusuz o bölge insanına hizmet etmek için gayret gösterdiyse, değerli Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay da Hatay’ın alt yapısını, su ihtiyacını karşılayabilmek için olağanüstü bir gayret gösterdi. Her şeyinden feda ederek, saç sakal birbirine karışmış ama sadece o insanların huzurunu ve psikolojilerini sağlamlaştırmak için insan üstü gayretle çalıştılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah 31 Mart seçimlerinde birlikte hareket ederek sandıkları patlatacağımıza inanıyorum. Sayın İl Başkanımız Hasan Angı da güzel bir konuya değindi: Aday adaylığı için tüm Türkiye’de müracaatlar oldu. Konyamızda 31 ilçemiz var. Sanırım her ilçemize 3-5 aday adayımız olmuştur. Biz ilçelerimizde aday tespiti yaparken inanın çok gayret ettik. Objektif olmak için, hak edene vermek için çok çalıştık. Aday adaylık herkes için haktır ama doğru veya yanlış, bir kardeşimiz aday olarak seçiliyor. İşte burada siyaset asalet işidir, siyaset vefa işidir, siyaset nezaket işidir, siyaset dava işidir. Parti yetkili kurallarının ortaya çıkardığı belediye başkanı adaylarının yanında hep beraber koşmak, bir davanın sonucunda hedefe birlikte ulaşmanın en önemli sebebidir. Bugün burada birlikte olduğumuz 9 belediye başkanı arkadaşımızın bugüne kadar yaptıkları hizmetten dolayı teşekkür ediyoruz. Onların yerine aday olan kardeşlerimize de başarılar diliyoruz. Bize düşen görev o arkadaşlarımızı dava düsturunu zirveye taşıyabilmek için birlikte koşabilmektir. Sayın Genel Başkanımız’a, Milletçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli Bey’e, Cumhur İttifakımıza şükranlarımı sunarım” ifadelerini kullandı. Programda, AK Parti Konya Milletvekilleri adına Tahir Akyürek, MHP Konya Milletvekilleri adına ise Onur Alp Koçak birer konuşma yaptı. Programın sonunda AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, ilçe adaylarını tek tek açıklayarak sahneye davet etti.

cumhur-ittifaki-konya-belediye-baskan-adaylarini-tanitti.jpg

İŞTE AK PARTİ'NİN KONYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Büyükşehir: Uğur İbrahim Altay

Selçuklu: Ahmet Pekyatırmacı

Karatay: Hasan Kılca

Meram: Mustafa Kavuş

Ahırlı: İsa Akgül

Akören: İsmail Aslan (MHP)

Akşehir: Yusuf Kahraman

Altınekin: Agah Yılmaz

Beyşehir: Adil Bayındır

Bozkır: Sadettin Saygı

Cihanbeyli: Mehmet Kale

Çeltik: Ali Meşe

Çumra: Fatih Demirci (MHP)

Derbent: Hüseyin Ayten

Derebucak: Ahmet Kısa

Doğanhisar: Savaş Özdemir (MHP)

Emirgazi: Nurişen Koçak (MHP)

Ereğli: Hüseyin Oprukçu (MHP)

Güneysınır: Ahmet Demir

Hadim: Mehmet Çetiner

Halkapınar: Mehmet Bakkal (MHP)

Hüyük: Mehmet Çiğdem

Ilgın: Ömer Apil

Kadınhanı: İrfan Karaca

Karapınar: İbrahim Önal

Kulu: Abdürrahim Sertdemir

Sarayönü: Nafiz Solak

Seydişehir: Muttalip Demirel

Taşkent: Mehmet Acar

Tuzlukçu: Nevzat Kolaş

Yalıhüyük: Hasan Koçer

Yunak: Sübhan Günaltay

cumhur-ittifaki-konya-belediye-baskan-adaylarini-tanitti-001.jpg

whatsapp-gorsel-2024-02-02-saat-19-43-11-5cae18e9.jpg

whatsapp-gorsel-2024-02-02-saat-19-43-13-61e93811.jpg

whatsapp-gorsel-2024-02-02-saat-19-43-10-f2f1ca1a.jpg

 Yazı İşleri Müdürü
 Muhabir
Etiketler :