Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç TÜ’yü ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Av. Şeref Malkoç, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ve Prof. Dr. Mümin Şahin de bulundu.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç TÜ’yü ziyaret etti

Trakya Üniversitesi'nin anı defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Av. Şeref Malkoç, "27 Ağustos 2016, bu gün Türkiye'nin en güzide üniversitelerinden birindeyiz. Rektörümüze hayırlı olsun demeye geldik. 2023 hedeflerine ulaşmamızda en önemli görev üniversitelerimize düşmektedir. İnşallah başaracağız. Edirne bizim bambaşka bir şehrimiz, gıpta edilecek bir şehir. Burada görev yapmak çok anlamlı. Başarılar diliyorum. Allah gayretlerinizi artırsın, çalışmalarınızı bereketlendirsin." dedi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Başdanışman Şeref Malkoç'a planlar üzerinden üniversiteyi ve yerleşkeleri tanıttı. Edirne'nin yapılacak projeler ile tarihi misyonuna uygun olarak gelişeceğini belirten Rektör Tabakoğlu, Osmanlı Devleti'nin imar ettiği şehirlerin en güzellerinden biri olan Edirne'nin hak ettiği yere ulaşacağını ifade etti.

Üniversite ve Edirne'nin iç içe geçeceğini ifade eden Rektör Tabakoğlu, "Biz şehrin dertlerine çare olursak şehir de bizim dertlerimize çare olacaktır. Ben bu yörenin insanıyım. Sorunları biliyorum, insanları tanıyorum. Yapılacak projeler ve desteklerinizle tüm bu sorunların üstesinden gelinecektir." ifadelerini kaydetti.

Rektör Tabakoğlu, Türkiye'nin en fazla yabancı uyruklu öğrenciye sahip üniversitesi olmayı hedeflediklerini belirterek konu ile alakalı projelerinden bahsetti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, Edirne'nin Balkanların merkezi konumunda olduğunu, bu konuda gerçekleştirilecek projelerde ufuk ve gayretlerin belirleyici olduğunu belirterek ufku ve gayretleri bu yönde olan Trakya Üniversitesine destek sözü verdi.

Trakya Üniversitesi Meriç Kenarı Sosyal Tesisleri'ndeki öğle yemeğinin ardından Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesini gezen Şeref Malkoç ve Rektör Tabakoğlu, Müze Müdürü Öğretim Görevlisi Hakan Akıncı'dan bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç TÜ’yü ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç TÜ’yü ziyaret etti

Kaynak: