Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından Selçuklu'ya büyük övgü

Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Mustafa Akış, Hidayet Türkoğlu ve Abdulkadir Emin Önen Selçuklu Belediyesi'nin spora verdiği katkıyı incelemek için Konya'yı ziyaret etti.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından Selçuklu'ya büyük övgü

Konyalı Başdanışman Mustafa Akış'ın davetlisi olarak şehre gelen Hidayet Türkoğlu ve Abdulkadir Emin Önen'e Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ev sahipliği yaptı. Konya'da Hz.Mevlana Türbesi'ni ve Kelebekler Vadisi'ni ziyaret eden misafirler akşam yemeğinde Arena Restorant'ta basın mensuplarıyla bir araya geldi.

"ÇALIŞMALARIMIZI ÜST SEVİYEYE ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ"

Yemek sonrası açıklamalarda bulunan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 'Şehrimizi misafirlerimize tanıtmaktan mutluluk duyduk' dedi.Hz. Mevlana Türbesi'ni ziyaret ettikten sonra Kelebekler Vadisi’ni gezdiklerini söyleyen Altay, "Son olarak da Selçuklu’nun sporuna dair istişarelerde bulunduk" ifadelerini kullandı. Misafirlere Selçuklu’nun spor okulundaki öğrencilerini tanıttıklarını söyleyen Uğur İbrahim Altay, "Çocuklarımız Türkiye’nin en iyi basketbolcularından biri olan Hidayet Türkoğlu ile birlikte vakit geçirebilme fırsatı buldu. Fotoğraf çekindiler. Selçuklu spora büyük yatırımlar yapmış bir ilçe. Özellikle basketbol sporunu geliştirme konusunda ne yapabiliriz diye Hidayet Bey’le istişaremiz oldu.  Sadece basketbolda değil, bütün spor dallarında Selçuklu Belediyespor olarak çalışmalarımızı üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

"GÜNDEMİMİZ SPOR OLDU"

Birlikte mesai yaptıkları Başdanışmanlara Konya'yı tanıttıklarını söyleyen Cumhurbaşanı Başdanışmanı Mustafa Akış, "Onlara Konya’yı tanıtmayı düşündük ve bu planımızı gerçekleştirdik. Tabi Hidayet Bey Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli milli sporculardan olduğu için gündemimiz spor oldu. Bu arada basketbolda neler yapılabilir, basketbol altyapısıyla ilgili nasıl bir vizyon ortaya konulabilir konusunda bu işin en tecrübeli isminden cevapları dinledik. Bu vesileyle geldiğimiz Konya’mızda Hz.Pir’i ziyaret etme imkanı bulduk. Konya’nın en önemli yatırımlarından Kelebekler Vadisi’ni inceledik" dedi.

"KONYA HER ZAMAN SPORU DESTEKLEYEN BİR ŞEHİR"

Konya’da bulunmanın mutluluk verici olduğunu söyleyen eski Milli Basketbolcu ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu, "Bu organizasyondan dolayı Selçuklu Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay Bey’e teşekkür ediyorum. Daha önceden Konya’ya gelmişliğim oldu. Ancak sadece maç için geldiğimiz için dolaşma fırsatımız olmazdı. Şimdi tarihimizi biraz daha iyi tanıma fırsatımız oldu. Bilgilerimiz canlandı. Selçuklu Belediyesi’nin spora yapmış olduğu yatırımı konuştuk ve belediyemizin sporunu daha iyi hale nasıl getiririz diye paylaşımlarda bulunduk. Benim uzmanlık alanım basketbol olduğu için elimden geldiğince tavsiyelerde bulundum. Konya halkının basketbola olan ilgisini biliyorum. Her zaman sporu destekleyen bir şehir. Burada yapacağımız yeni adımlarla da tekrar basketbolda Konya halkının tribünleri dolduracağından eminim. Konya’da yeni yeni dostluklar edindim. Bugün benim için en büyük kazanç bu oldu. Konya’nın, Konyalının misafirperverliğine çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"SELÇUKLU'NUN SPORA VERDİĞİ ÖNEM GÖZ KAMAŞTIRICI"

İlk defa Konya’ya geldiğini ve tarihi bir şehir olan Konya'yı çok beğendiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdulkadir Emin Önen, "Mevlana Hazretlerinin türbesinden ve oradaki maneviyattan çok etkilendim. Ben aslen Urfalı’yım. Urfa’nın da maneviyatı çok yüksektir. Kendimi şehrimde gibi hissettim. Konya, spora ağırlık veren bir şehir. Gündemimizin spor olmasından dolayı bunu daha iyi anladık. Konya Arena Stadyumu Milli Takımımıza çok uğurlu gelen bir stat. İnşallah burada daha nice zaferler elde ederiz. Alt yapı anlamında zorluklar çeken birçok şehrimiz vardır. Ama ben Konya’da gördüm ki çok başarılı işler yapılıyor. Özellikle Selçuklu Belediyesi’nin spora verdiği önem göz kamaştırıcı. Alt yapıya verilen ilgi hepimizi fazlasıyla memnun etti. Ben de bu vesileyle başkanımıza çalışmalarından ve Türk sporuna yaptıkları katkıdan ötürü çok teşekkür ediyorum" dedi.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ