Cumhurbaşkanı Erdoğan: Anadolu toprakları 15 Temmuz'da bir kez daha bize vatan kılınmıştır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Hafıza 15 Temmuz Müzesi Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Anadolu toprakları 15 Temmuz'da bir kez daha bize vatan kılınmıştır." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Anadolu toprakları 15 Temmuz'da bir kez daha bize vatan kılınmıştır

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Hafıza 15 Temmuz Müzesi Açılış Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tarih, bir milletin sadece mazisi değil, istikbalinin de pusulasıdır." dedi.

Erdoğan, "Milletimize şanlı tarihini hatırlatacak pek çok eser, belge ve olay, maalesef bilinçli bir şekilde geri plana itildi. Oysa kökleri kuruyan bir ağaç nasıl ayakta duramazsa, mazisiyle bağları zayıflayan milletler de yaşayamaz. Siyasi tarihimizin en büyük ihanetlerinden biri, milletimizin fedakarlığı, cesareti ve mücadelesi sayesinde demokrasi zaferine dönüştü. Anadolu toprakları o gece (15 Temmuz) bir kez daha bize vatan kılınmıştır. Milletimiz bir daha benzer acı yaşamasın,siyasetin üzerine darbe gölgesi düşmesin diye Yassıada'yı 27 Mayıs'ın canlı şahidine dönüştürüyoruz. 15 Temmuz'u unutursak daha büyük acıların, daha büyük kalleşliklerin yaşanmasına engel olamayız. 15 Temmuz ihaneti ve milletimizin bu ihanete verdiği cevap, nesilden nesile aktarılması gereken kutlu bir emanettir." ifadelerini kullandı.