Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dolarlar, Eurolar sizi kurtarmaz

Başkan Erdoğan, İstanbul Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen İç Güvenlik Birimleri ile İftar Programı’nda konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dolarlar, Eurolar sizi kurtarmaz

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen İç Güvenlik Birimleri ile İftar Programı’nda açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Biz Macaristan'dan Japonya'ya, İngiltere'den Ürdün'e ve Yemen'e kadar dünyanın 34 farklı ülkesinde 78 şehitliği olan bir milletiz. Biz İstiklal Marşı'nda bile şehitliği özleyen, şühedayı hatırlatan bir toplumuz.

Her damla kanın hesabını sorduk

Türkiye dünyanın en büyük şehitliğidir diyoruz. Annesiyle beraber 11 aylık Bedirhan bebeği vahşice şehit eden teröristleri yakalayıp, adalete teslim ettik. Bu milletin değerlerine kasteden katil sürülerinden döktükleri her damla kanın hesabını sorduk, sormaya da devam edeceğiz. Teröristlere çok büyük zayiatlar verdirdik. Son 2,5 yıl içerisinde 16'sı kırmızı listeden 420 sözde üst düzey teröristi etkisiz hale getirdik. Terörist rakamını 700'lere kadar düşürdük. Örgüte katılanların sayısında ve terör örgütünün kapasitesinde önemli gerilemeler yaşandı.

Gereken temziliği yapacağız

Terör örgütüne lojistik ve mühimmat sağlayan tüm unsurları kaynağında kurutmak için Suriye ve Irak'taki operasyonlara hız verdik. 4 bin kilometre kareden fazla bir alanı terörden arındırarak bu bölgeleri Suriye'nin kuzeyini adeta bir huzur adasına dönüştürdük. Suriye'deki savaştan kaçıp da ülkemize sığınan 3,6 milyon mülteciden 320 bini tekrar vatanlarına dönme imkanı buldu. İnşallah çok yakında terör örgütlerinin tasallutu altında bulunan diğer bölgelere de bir gece ansızın girecek ve gereken temizliği yapacağız. Aylan bebek gibi yüreklerimizi dağlayan acı görüntülerin önüne geçtik.

FETÖ'cülere dünyayı dar ediyoruz

15 Temmuz gecesi aralarında 63 polisimizin de bulunduğu şehitlerimizin hesabını soruyoruz. Örgütün kripto yapılanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. FETÖ'cülere dünyayı dar ediyoruz. Nereye saklanırlarsa saklansınlar millet düşmanları huzur bulamayacak. Son FETÖ'cü hain de yargıya hesap verene kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Yurt dışında bu şebekenin iplerini pazara çıkarıyoruz.

Bu ülkeyi sırtlanlara bırakmadık

Her milletin hayatında ikbal dönemlerinin yanı sıra zorluk, imtihan günleri de olur. Biz bin yıl önce ebedi vatanımız olarak seçtiğimiz bu coğrafyada bu gerçeği tecrübe ettik. İçeriden ve dışarıdan onca saldırı ve ihanete rağmen hamdolsun 100 milyonların umudu olan bu ülkeyi sırtlanlara bırakmadık. Gerektiğinde can verdik, gerektiğinde ciğerparelerimize kara toprağa emanet ettik. Ezanlarımızın minarelerden eksilmesine, ayyıldızlı bayrağımızın gönderden indirilmesine müsaade etmedik. Sağ-sol kavgası, mezhepçilik fitnesi, bölücü emellerle milli birliğimizi parçalamak isteyenlere hamdolsun izin vermedik. Üstesinden geldiğimiz her badire ile irademizi perçinledik. Millet olarak birbirimize daha sıkıntı kenetlendik..

Dolarlar, aurolar sizi kurtarmaz

Ellerinden geleni artlarına koymayacaklarını hepimiz biliyoruz. Bu hassas süreçte bizlere düşen milletin emanetine sahip çıkmaktır. 23 Haziran öncesi herkesi bulunduğu makamın ağırlığına uygun davranmaya davet ediyorum. 

Tuncay Özilhan'ın konuşmasını üzüntüyle dinledim. Ben sizin 17 yıl önceki durumunuza da biliyorum bugünkü durumunuzu da biliyorum. Ama şunu bilin ki içeriden vurmaya çalışanlara bunun hesabını sormasını da bilirim. 1 hafta geçmeden yaptıkları açıklamalara bak. Bu ülke hepimizin ortak vatanıdır, dolarlar, aurolar sizi kurtarmaz, bu millet sizi kurtarır.