Erdoğan: Basar tekmeyi geçeriz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karaman'da toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.
Erdoğan: Basar tekmeyi geçeriz!

Sınırların teröristlerden arındırılacağını belirten Cumhurbaşkanı, "Afrin'i teröristlerden temizleyeceğiz, Münbiç'i teröristlerden temizleyeceğiz, Tel Abyad'ı, Rasulayn'ı, Kamışlı'yı teröristlerden temizleyeceğiz, Şemdinli'den Yayla Dağı'na kadar tüm sınırlarımızı teröristlerden temizleyeceğiz. Sınırlarımızın dibinde terör yuvaları kurulmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

Karaman Anadolu'nun ortasına sıkışıp kalacak bir şehir değildir. Biz geçtiğimiz 15 yılda yaptığımız 12 milyar yatırımla Karaman'ın önünde yeni bir yol açtık. Karaman'da şehircilik devrimi gerçekleştiriyoruz. 

Konya'ya uçakla indiğimiz gibi inşallah Karaman'a da uçakla inebileceğiz. Şehrimize yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanı şuanda ihale sürecinde. Yapılacak havalimanını inşallah 2020 yılında açmayı planlıyoruz.  

Ülkemizin çevremizden yaşanın hadiselerin hiç biri diğerinden bağımsız değildir. Atılan provokatif adımların amacı aynıdır. Bölgedeki bir takım muhteri yönetimlerde bunlara destek veriyor. Biz bu oyunları bozacak adımları birer birer atıyoruz. 

'TERÖRİSTLERDEN TEMİZLEYECEĞİZ'

İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında Kudüs'ü Filistin'in başkenti ilan etme kararı bunlardan biridir. Kemal bey duymamış, Karaman'dan da seslenelim, ey Bay Kemal, Kudüs bizim ruh dünyamızın zaten başkenti. Bir defa fiilen orada bizim görevli olan büyükelçimiz var. Ondan da haberi yok.

Afrin'i teröristlerden temizleyeceğiz, Münbiç'i teröristlerden temizleyeceğiz, Tel Abyad'ı, Rasulayn'ı, Kamışlı'yı teröristlerden temizleyeceğiz, Şemdinli'den Yayla Dağı'na kadar tüm sınırlarımızı teröristlerden temizleyeceğiz. Sınırlarımızın dibinde terör yuvalarının kurulmasına izin vermeyeceğiz.  

'BASAR TEKMEYİ GEÇERİZ'

Suriye'de ve Irak'ta terör oluşumlarına müsaade etmeyeceğiz. Ne pahasına olur olsun karşımıza kim çıkarsa çıksın bu terör oluşumlarını bir bir ezip geçeceğiz. Biz her yapılana eyvallah mı diyeceğiz? Kim önümüze çıkarsa ayağımıza çelme takmaya çalışırsa basar tekmeyi geçeriz.