Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor | CANLI

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Edirne Mitinginde halka hitap ediyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor | CANLI

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Edirne Mitinginde halka hitap ediyor.

Erdoğan, "Tevazu, samimiyet ve gayretle memleket işi gönül işi diyerek Edirne'nin önünde yeni bir ufuk açıyoruz. Edirne, bir CHP klasiği olan çöp, çukur, çamur zilletinden inşallah 31 Mart'ta kurtulacaktır diye inanıyorum." dedi.

"Edirne'nin içme suyu problemini biz çözdük." diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Edirne'ye 6 baraj, 31 gölet inşa ettik. 3 baraj ve 3 göletin inşası devam ediyor. Yaptığımız sulama tesisleriyle 454 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. İnşaatı devam eden sulama tesisleriyle, 367 bin dekar araziyi daha sulamaya açacağız. Edirne'yi taşkınlardan korumak için Kanal Edirne Projesi'ni hayata geçiriyoruz. Bu sene içinde devreye alacağımız projeyle Edirne, Meriç Nehri taşkınlarından korunacak."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu "Bay Kemal ne diyor? 'Çiftçi aç, çiftçinin topraklarına el konuldu' diyor. Eline diline dursun. Hangi topraklara el koyduk? 2,6 katrilyon çiftçilerimize tarımsal destek verdik? Bunlar resmi hesaplar. Sen neye göre konuşuyorsun?" sözleriyle eleştirdi.

Erdoğan, "Enerjide yerli kaynak kullanımını en üst düzeye çıkarmayı ve dışa bağımlılığı azaltmayı hedefliyoruz. 2017 yılında yerli kaynaklardan elektrik üretimimiz yüzde 45'ti. Bu oran şimdi ne oldu biliyor musunuz? Yüzde 60'ı buldu." ifadelerini kullandı.