Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mesnevi, uçsuz bucaksız bir deryadır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mesnevi, uçsuz bucaksız bir deryadır, halimizin tasviridir. Mesnevi, sırlar, dersler, tavsiyeler ve hazinelerle dolu bir ummandır." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mesnevi, uçsuz bucaksız bir deryadır

ic-video-001.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Spor Merkezi'nde düzenlenen Mevlana'nın 744. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Töreni'ne katıldı. 

Şeb-i Arus programında konuşan Erdoğan, Şeb-i Arus programında emeği geçenlere teşekkür etti.

Erdoğan şunları söyledi:

Gönüllerimizi Şeb-i Arus'ta buluşturan Rabbimize şükürler olsun. Mevlana Hazretleri herkesleri ayrılıktan bahsetti, ben ise vuslattan diyor...

Allaha ulaşacak birçok yol var, ben aşkı seçtim buyuran Mevlana'nın yaktığı aşk ateşi halen yüreklerimizde yanmaya devam ediyor.

Her Şeb-i Arus'ta geride bıraktığı mirasın tekrar idrakine varıyoruz. Bize göre Mesnevi uçsuz bucaksız bir deryadır. Mesnevi sırlar, tavsiyeler ve hazinelerle dolu ummandır. 

Mesnevi Nil'in suyu gibidir.

Mevlana, gözlerimizi açar, gönüllerimizi tedavi eder...

Mevlana sözlerindeki eskimezliğin sırrını, "biz bunları dilden söylemedik, dil gibi çürüyüp yok olsun... Biz bunları gönülden söyledik." diye açıklıyor.

Aşk ve şevkle yapılmayan iş bir yaprağın üstündeki toz gibidir. Atalarımızın kalıcı eserler bırakması aşk ve sevgidir.  Mimar Sinan'ın Hacı Bektaş-ı Veli'nin Yunus Emre'nin her bir sözü aşk ile söylenmiştir.

İçinde bulunduğumuz şu günlerde Hz. Mevlana'nın mesajlarını çok daha iyi idrat etmemiz gerekiyor.

Ülkemiz ve bölgemizde hedeflerini gerçekleştirmek istiyorlar. Mevlana bize, şiddetle iktidar kuranların gaflet içinde olduğunu anlatmaktadır.

"MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Asla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz, kararlı olacağız ve hedefimize ulaşacağız.

Zalimin yaptıkları yanına kar kalmaz. Yetimlerin kanının hesabı sorulur sorulacak.

"Sıkıntılar karşısında sabreden, Rabbine ram olan, birbirine kenetlenen bir milleti evelallah ne içeriden ne dışarıdan kimse yıkamaz. Biz, bir ve beraber olursak, Allah'ın izniyle coğrafyamızda ekilmeye çalışılan fitne tohumları asla boy vermeyecektir."

"Kardeşliğimize halel getirmediğimiz, mazlum ve mağdura soframızı açtığımız müddetçe hiç kimse bize diz çöktüremez. Mezhep fitnesi, etnik tahrikler, kadim müştereklerimizi yok etme niyeti üzerinden yayılmaya çalışılan ayrılık rüzgarları, şayet biz kararlı durursak asla etkili olamayacaktır."
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hesabı sorulacaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hesabı sorulacaktır