Cumhurbaşkanı Erdoğan: Size rahat yok

Erdoğan, Avrupa ülkelerinin Nazi benzetmesine yönelik tepkilerine “Tayyip Erdoğan’a diktatör de o nazi deyince rahatla. Size rahat olmayacak. Siz Tayyip Erdoğan’a diktatör dediğiniz sürece bilesiniz ki Tayyip Erdoğan da size nazi ve faşist diyecek" dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Size rahat yok

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Denizli 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan satır başları ile şunları kaydetti: Türkiye 16 Nisan'da tarihi bir tercihte bulunacak. Ülkemizin eski yönetim sistemiyle mi devam edeceğinin yoksa yeni bir yönetim sistemine mi geçeceğinin tercihini yapacağız. Eski mi, yeni mi? Otellerde milletvekili pazarlarının açıldığı, siyaset baronlarının, medya patronlarının hükümet kurup, hükümet yıktığı günleri içimizde hatırlayanlar çoktur.

BİRBİRLERİNİ YİYORLARDI

1970'li yıllarda hükümetlerin ortalama ömrü 9 ay, 1990'lı yıllarda 14 aydı. 1950'den bu yana her 16 ayda bir hükümet değişiyordu. Böyle 9 ayda, 16 ayda hükümetlerin kurulup, indiği bir ülkede istikrar, güven olur mu? 1960 darbesinin ardından kurulan sistemle, hiçbir sorumluğu olmayan ama çok geniş yetkilerle donatılmış cumhurbaşkanları ile başbakanlar adeta birbirlerini yiyordu. Cumhurbaşkanın bir tarafa, Başbakan'ın bir başka tarafa çektiği Türkiye siyasi ve ekonomik krizlerden başını kaldıramadı.

HERKES UZAYA GİDERKEN

Hani ana muhalefetin başındaki zat soruyor ya; 'Herkes uzaya giderken Türkiye ne yapıyordu?' diye. İşte o dönemlerde Türkiye koalisyonlarla, Cumhurbaşkanı-Başbakan kavgalarıyla uğraşıyordu ey Kılıçdaroğlu. Bak, Türkiye 15 senedir nasıl kalkınıyor. Çünkü artık koalisyon diye bir şey olmadı. Bizler ülkemizi sıçrattık. Bunların, herkes uzaya giderken meşgul oldukları şey, Gezi Parkı'nda oynamaktı. Onlar, onlarla meşgul oluyordu.

BUNLARDA DEMOKRASİ YOK

Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak durumundayız. Onun için çok çalışacağız ve 16 Nisan üretimi, süratle kalkınmayı getirecek. Şu ana muhalefetin bu ülkede terör estirdiği zamanı biliriz. Bunlar Menderes idama götürüldüğü zaman alkışlayanlardır. İki arkadaşı idama götürüldüğü zaman alkışlayanlardandır. Bunlarda demokrasi yok.

HANİ BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ

Almanya'da, Hollanda'da, İsviçre'de, Belçika'da demokrasi, inanç özgürlüğü yok. Daily Sabah'ın, Avrupa Parlamentosu'na girmesi yasaklandı. Hani sizde medya özgürlüğü, basın özgürlüğü vardı. Niye yasakladınız? Hesabını vereceksiniz. Tayyip Erdoğan'a 'diktatör', 'faşist' 'nazi' dediği zaman rahatla. Size rahat olmayacak.

FAŞİST DE NAZİ DE DİYECEĞİM

Niye olmayacak? Siz Tayyip Erdoğan'a 'diktatör' dediğiniz sürece bilesiniz ki Tayyip Erdoğan da sizlere 'faşist de diyecek, nazi de'. Niye mi söyleyeyim: Bizim Avrupa'daki mabetlerimizin duvarlarına bunlar gamalı haç yapıyor mu? Ey devlet sen neredesin? Niye bu gamalı haçların yapılmasına müsaade ediyorsun? Bizim camilerimizin camları, çerçeveleri indiriliyor mu? Peki neden takip etmiyorsunuz, neden? Birçok vatandaşımız Avrupa'da öldürüldü, daha neticesi yok.Kılıçdaroğlu da varım diyor

Meydandan gelen “İdam isteriz" sözleri üzerine Erdoğan, “İşte 16 Nisan. 16 Nisan bunun kırılma noktasıdır. Sayın Kılıçdaroğlu, 'Ben varım' diyor, Sayın Bahçeli de aynısını söylüyor, Sayın Yıldırım da. Parlamentodan 16 Nisan'dan sonra geçip onay için bana geldiğinde, ben bunu onaylarım. Avrupa Birliği ne der, Beni enterese etmez. Biz George'a, Hans'a bakmayız. Biz Ahmet'e, Mehmet'e, Ayşe'ye, Fatma'ya bakarız. Aksi takdirde şehitlerimizin hesabını veremeyiz. Onun için bunu yapacağız" dedi.

Haddini bil

Almanya istihbarat örgütü BND başkanının 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin açıklamasına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu Batılılar var ya, müstesnalar bir tarafa, üç gün geçmeden bize başsağlığı dileğinde bulunan olmadı. Bunlar böyle. Bunlara güvenmeyin. Çünkü onlar, bu FETÖ'yü metöyü destekliyordu. İşte Almanya'nın istihbarat başkanı çıkıyor açıklama yapıyor. Bir istihbarat başkanı açıklama yapamaz. Diyor ki 'Bu olayların arkasında biz terör örgütü olarak FETÖ'yü görmedik' diyor. Şunlara bak ya. Sen ne anlarsın FETÖ'den, FETÖ'nün terör örgütü olup olmadığından. Bunu önce muhatabına sor. Türkiye'nin Milli İstihbarat Teşkilatı ile bunu görüş. Sen kimsin? Haddini bil. Bu ne demektir biliyor musunuz? Almanya'nın en üst düzeyinde olanı diyor ki, 'Ben söylemiyorum, sen söyle'. Bu, bu demektir. Ama Arapların bir sözü var; 'men dakka dukka' diye. Kime siz bir kötülük yaparsanız, karşılığını bulursunuz. Bu, budur" dedi.

Dostlar yalnız gerçeği söyler

Türkiye olarak, Türk vatandaşlarına yapılan muamelelerin AB değerlerine uymadığını kendilerine söylediklerini aktaran Erdoğan, “Eğer Avrupa böyle bir yanlışa düşerse en büyük zararı kendisi görür. Ben bunları söyleyince rahatsız oluyorlar. Bizim yaptığımız Avrupa ülkelerini demokrasi, özgürlük, insan hakları konusundaki yanlışları sebebiyle doğacak sonuçlar konusunda ikaz etmekten ibarettir. Bir Türk atasözü der ki dost acı söyler ama gerçeği söyler. Bizim söylediklerimiz Avrupalılara acı geliyorsa bilsinler ki biz onları dost kabul ediyorduk da onun için söylüyoruz. Bizim meşrebimizde yüze gülüp arkadan kuyu kazmak, arkadan hançerlemek yoktur" dedi.

Johnson'ı kabul etti

A Milli Futbol takımımızın Finlandiya ile yaptığı maçı izleyen Antalya'da statda izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6.Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu için Türkiye'de bulunan İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ı kabul etti. Basına kapalı kabulle ilgili açıklama yapılmadı.