"Cumhurbaşkanı Erdoğan son derece haklı"

"Cumhurbaşkanı Erdoğan son derece haklı"

Türk kökenli milletlerinin tasarıya kabul oyu vermesinin hatta tasarının mimarı olmasının kendilerini üzdüğünü vurgulayan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son derece haklı olarak "Ne Türk’ü be? Bunların kanlarının laboratuvar testinden geçmesi lazım." sözleriyle en sert tepkiyi koyduğunu söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, TBMM’ye sevk edilen TSK Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile ilgili olarak, tasarıya mutlaka destek vereceklerini ve gereğini de eksiksiz yapacaklarını belirterek, "Demek ki neymiş, fiili desteğimiz hukuki boyut alabiliyormuş."ifadesini kullandı.

"Türk milleti tehcir kararını vermemiş olsaydı, bu vatanda varlığımız, istikbalde adımız kesinlikle mümkün olmaz, olamazdı. Tehcir yerindedir, bugün olsa yine kaçınılmazdır." diyen Bahçeli, "Alman parlamentosu soykırım incelemesi yapmak istiyorsa aynaya baksın, orada aradığını bulacaktır. İnsandan sabun yapacak kadar profesyonel canavarlığın izine mazimizde rastlanması ve bunların eline su dökülmesi imkansızdır." şeklinde konuştu.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan son derece haklı"

Türk kökenli milletlerinin tasarıya kabul oyu vermesinin hatta tasarının mimarı olmasının kendilerini üzdüğünü vurgulayan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son derece haklı olarak "Ne Türk’ü be? Bunların kanlarının laboratuvar testinden geçmesi lazım." sözleriyle en sert tepkiyi koyduğunu anımsattı.

Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanı, kan konusunda hakkınız vardır fakat gelin bu konuya çok girmeyin, gelin bir daha kan lafını ağzınıza almayın çünkü kansızların kanı olmaz, kanı bozuklardan tertemiz kan çıkmaz." ifadelerini kullandı.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin yasanın onaylanması

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısının çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin yasayı onaylamasını saygıdeğer bi̇r davranış olarak niteleyerek, "Türki̇ye'ni̇n i̇çi̇nde bulunduğu şartlar, teröri̇zmi̇n kazandığı boyutlar di̇kkate alınırken, böyle bi̇r karar olumlu karşılanmalıdır." dedi.