Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 19.16'da Kut'ül Amare mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1916'daki Kut'ül-Amare Zaferi'ni temsilen Twitter'da 19.16'da paylaşmaya başladığı mesajını, zaferin 100. yıl dönümünü vurgulayarak, 20.16'da tamamladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 19.16'da Kut'ül Amare mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yıllardır milletin hafızasından silinmeye çalışılan Kut'ül-Amare Zaferi'nin, her zaman hatırlanması gereken ve unutulmayacak bir destan olduğunu bildirdi.

Erdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından Kut'ül Amare Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Paylaşımında "Biz, gerektiğinde tüm fertleriyle inancı, vatanı, bayrağı, devleti uğruna savaşabilen, bunu göze alan bir milletiz." ifadesini kullanan Erdoğan, Türk milletinin, Malazgirt Zaferi'nden Çanakkale Destanı'na, tarihindeki gerçek kahramanlık hikayelerini hiçbir zaman unutmadığını ve unutmayacağını belirtti.

"Kut'ül Amare unutulmayacak bir destandır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin, ecdadın yazmış olduğu bir başka eşsiz destanın, Kutü'l-Amare Zaferi'nin 100. yıl dönümünün idrak edildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kut'ül-Amare, milletimizin tüm imkansızlıklara rağmen vatanına nasıl sahip çıktığını gösteren en önemli ve en açık örneklerden biridir. Yıllardır milletimizin hafızasından silinmeye çalışılan Kut'ül-Amare Zaferi, her zaman hatırlamamız gereken, unutulmayacak bir destandır. Bu zaferin kazanılmasında emeği geçen Süleyman Askeri, Ali İhsan Sabis Paşa, Nurettin Paşa ve Halil Paşa'yı rahmetle anıyorum. Kut'ül-Amare Zaferi'nin mimarı olan şehit ve gazilerimizi minnetle yad ediyor, kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum."

Erdoğan, Twitter'daki mesajında zaferle ilgili 4 fotoğraf da paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1916'daki Kut'ül-Amare Zaferi'ni temsilen 19.16'da paylaşmaya başladığı mesajını, zaferin 100. yıl dönümünü vurgulamak üzere 20.16'da tamamladı.

Erdoğan, mesajını, resmi Facebook sayfasından da 20.16'da paylaştı.