Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok sert tepki: Netanyahu gidicisin, gidici!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ey Netanyahu bunlar senin iyi günlerin! Seni daha farklı günler bekliyor. O anneler şehit yavrularının cesedini koklayarak yavrularını mezara götürüyor. Onların ahı seni iflah ettirmez" diyerek sert tepki gösterdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok sert tepki: Netanyahu gidicisin, gidici!

İstanbul Arnavutköy'de inşa edilen Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri projesinde sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla temeli atılan ve 1.5 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan Darülaceze Hizmet Şehri'nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

İnancımız bize insanlığa özellikle ihtiyaç sahiplerine faydalı eserler bırakanların amel defterlerinin öldükten sonra da kapatılmayacağını söyler.

Darülaceze bizim için gurur kaynağıdır. Burası din, köken, ırk, cinsiyet ayrımı yapmadan tüm düşkünlere kucak açan, sığınabilecekleri bir çatı olan sembol bir kurumdur. Bu çatı altında alicenaplık vardır. İnsana sırf insan olduğu için hürmet etme anlayışı vardır. Modern kültürün dayattığı insan insanın kurdudur zihniyeti yerine yüce gönüllülük vardır.

"BİZ DE SADECE ALLAH'A KULLUK VAR"

Biz tapılacak bir varlık değiliz. Biz rabbimizden başka hiçbir güce tapmadık tapmayız. Biz de kula kulluk yok, sadece Allah'a kulluk var.

Finans kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Onlar buranın arkasında olmasa burayı bitiremezdik. Böyle ferah bir yerde, zemin artı 3 kat dediğimiz husus burada gerçekleşti. Burada dikey mimari değil yatay mimari var. Kendi kültürümüzün, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet müktesebatı olduğunu görüyoruz.

Yaşlılık da bir imtihan meselesidir. Yaşlılığımızı nasıl geçireceğimizi hiçbirimiz bilmiyoruz.

En büyük zenginlik ne mal ne mülktür. Milletin samimiyet ile yaptığı Allah ondan razı olsun duasıdır.

"MİLLETİMİZE İYİLİK ELİNİ UZATTIK"

Siyaset yolculuğumuzda üstlendiğimiz tüm görevlerde bu anlayış ile hareket ettik. Hiçbir ayrım yapmadan vatandaşlarımıza hizmet götürdük. 81 ilin tamamına eserlerimiz ile mührümüzü vurduk. Milletimize iyilik elini uzattık. Toplumun en dezavantajlı, dışlanmış kesimlerinden başlayarak herkesin refahını artırmaya çalıştık. Burada da bunu ispatlayacağız. Bakıma muhtaç olanlara daima sahip çıktık burada da sahip çıkacağız.

Evde bakım gibi pek çok hizmeti hayata geçirdik. Umut evleri ile, gündüz bakım evleri ile engellilerimize ve ailelerine destek olduk.

2002'de kamuya ait bakım merkezi sayısı 21'di, bugün 107. Kamu özel toplam 417 bakım merkezinde 36 bin kardeşimize yatılı bakım hizmeti sunuluyor. 2007'de hayata geçirdiğimiz evde bakım hizmetinde 560 bin vatandaşımıza 598 lira ödeme yapıyoruz.

"HALKA TEPEDEN BAKANLARDAN OLMADIK"

Elitler ve fil dişi kulelerde yaşayanlar bilmese de milletimiz bu hizmetleri çok iyi biliyor. Lafa gelince sosyal hizmetten bahseden ama halka tepeden bakanlardan olmadık. Köklü ve kerim devlet geleneğimizi günümüzün devlet geleneği ile harmanlayarak özgün bir anlayış geliştirdik. Türkiye sosyal güvenlik şemsiyesinin kuşatıcılığı bakımından dünyanın ileri ülkelerinden biridir. Bundan sonra da kimsesizlerin kimsesi olacağız.

Anlayışımızın en güzel örneği bu eserdir. Darülaceze'nin temelini bir buçuk yıl önce attık. Hedefimiz burayı bir yıl içinde bitirip insanlarımızın hizmetine sunmaktı. Ancak depremler nedeniyle 5 aylık gecikme oldu. Projenin gelişimini yakından takip ettik. Tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bugün de açılışını gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Sosyal yaşam şehrimiz yatay mimari prensibine göre inşa edildi. Tesisimiz 23 bloktan oluşuyor. Bunlara ek cami, kilise ve havra bulunuyor. İdari binaları, polikliniği, fizik tedavi merkezleri ile her eseri İstanbul'a kazandırdığımızı görüyoruz. Rabbimize bizleri böyle bir hizmete vesile kıldığı için hamd ediyorum.

"NETANYAHU ŞUAN SENİN İYİ GÜNLERİN"

Netanyahu almış 2 bakanını yanına açıklama yapıyor, çok rahatsız olmuş, Fransa Devlet Başkanı Macron'un açıklamaları onu rahatsız etmiş, Riyad zirvesi rahatsız etmiş. Ben ne dedim geçen gün? Ey Netanyahu bunlar senin iyi günlerin! Seni daha farklı günler bekliyor. O bebeler, o yavrular, o kefene sarılmış, O anneler şehit yavrularının cesedini koklayarak yavrularını mezara götürüyor. Onların ahı seni iflah ettirmez. Netanyahu gidicisin gidici. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.

KAYNAK: HABER7

Etiketler :