Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tahir Elçi açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili "Sayın Elçi'ye ve şehit polisimize Allah'tan rahmet ve yaralılara şifalar diliyorum" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tahir Elçi açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burhaniye ve Ayvalık ilçelerindeki programlara katılmak üzere Balıkesir'e geldi.

Saat 11.30'da Cumhurbaşkanlığı'na ait uçakla Edremit Koca Seyit Havalimanı'na inen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, apronda resmi törenle karşılandı.

Havalimanı ve çevresinde geniş güvenlik tedbirleri alındı. Protokol tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra askeri tören kıtasını denetledi. Erdoğan açılış töreninde halka seslendi. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Az önce Diyarbakır'da yaşanan bir çatışmada, Diyarbakır Baro Başkanı Sayın Tahir Elçi'nin öldüğünü, bir polisimizin de şehit olduğunu öğrendim. Ayrıca polislerden ve gazetecilerden yaralananlar var. Sayın Elçi'ye ve şehit polisimize Allah'tan rahmet ve yaralılara şifalar diliyorum. Bu olay Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlığının ne kadar doğru olduğunu göstermiştir. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz, durmak yok, yılmak yok. Aynı kararlılıkla buna devam edeceğiz.
 
Bugün Suriye'den gelen göçmenlerle ilgili olarak ülkemiz topraklarında belki 100'e yakın ülkeye mensup yardım kuruluşunun faaliyeti var. Ama biz bunların çoğunun, geri planda başka hesapları bulunduğunu gayet iyi biliyoruz. Buna rağmen güvenliğimizi tehdit edecek bir durum ortaya çıkmadıkça onlara engel olmuyoruz.

"Rusya'ya diyoruz ki..."

Rusya ile aramızda baş gösteren meselenin büyümesi, yıpratıcı bir hal alması belki de geleceğe yönelik 'bizleri üzücü neticeler doğurmasın' diyoruz. Bu noktada tarafların çok daha olumlu bir şekilde yaklaşım göstermesini de özellikle istiyoruz.

Rusya'ya diyoruz ki, gelin bu meseleyi de aramızda kendi sınırları içinde konuşalım ve çözüme kavuşturalım. Konuyu tüm ilişkilerimizin zarar göreceği bir boyuta vardırıp, kimseyi de sevindirmeyelim. Pazartesi günü, Paris'te yapılacak BM İklim Değişikliği Zirvesi, ilişkilerimizin tamiri için bana göre bir fırsat olabilir. Bunu fırsata dönüştürmek suretiyle orada bu görüşmeleri yapma imkanımız da olabilir.